Kırmızı çizgi Kemalpaşa'da

İçişleri Bakanlığı tarafından yaya önceliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı kırmızı çizgi uygulamasına Kemalpaşa'da katıldı.

  • 0
  • 813
Kırmızı çizgi Kemalpaşa'da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İçişleri Bakanlığı tarafından yaya önceliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı kırmızı çizgi uygulamasına Kemalpaşa'da katıldı.

Yurt genelinde başlatılan etkinlikle kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor. Kemalpaşa’da belirlenen yaya geçitlerindeki orta şeritler sembolik olarak kırmızıya boyandı. Böylece sürücülere ''Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir'' mesajı verilecek. Yaya geçitlerindeki "kırmızı çizgi" uygulaması ile birlikte trafik denetimleri de artırılacak.

Şehit Polis Mustafa Yavuz Meydanı'nda yapılan ‘Kırmızı Çizgi’ uygulamasına Kemalpaşa Kaymakamı Dr. Kemal Kızılkaya, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Pehlivan, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Erkan Kip, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz, Kemalpaşa Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Doğan Öz ve Kemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Katı katıldı.
Kemalpaşa Kaymakamı Dr. Kemal Kızılkaya, ‘’Tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de 'yaya önceliğimiz kırmızı çizgimizdir' diyerek bir etkinlik düzenledik. Bütün sürücülerimizin yaya geçitlerinde yavaşlamaları ve yayalara yol vermelerini özellikle istirham ederim. İlçemiz genelinde bu kapsamda denetimlerimizi ve çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.’’ dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv