Kısa filmin uzun soluğu

İzmir'de aralıksız olarak devam eden en uzun soluklu sinema festivali olan İzmir Kısa Film Festivali, hazırlıklarını tüm hızı ile sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl Kültür Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sinema Genel Müdürlüğü, Buca Belediyesi, Konak Belediyesi, Fransız Kültür Merkezi, Alman Kültür Merkezi ve Migros'un katkıları ile gerçekleşen festivalin bu seneki tarihi 22 Kasım – 28 Kasım.

  • 0
  • 586
Kısa filmin uzun soluğu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bir kent klasiği haline gelen ve binlerce İzmirli'nin sonbahar ritüeli haline gelen İzmir Kısa Film Festivali'nin 22. kez sinemaseverler ile buluşması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Sinema duayenlerinden yabancı yönetmenlere kadar sinema dünyasının yoğun ilgisiyle karşılaşan festival için başvuru heyecanı şimdiden sosyal medyayı da sardı.
 
Festival tarihi 22 Kasım – 28 Kasım
22 Kasım – 28 Kasım 2021 tarihleri arasında düzenlenecek festivalin hazırlıkları, filmlerin değerlendirilme süreci ile devam ediyor. 112 ülkeden 3700 filmin başvuruda bulunduğu İzmir Kısa Film Festivali zengin programı ile İzmirli sinemaseverlere sinema dolu bir hafta geçirmeyi hedefliyor. 
 
Festivalde bu yıl eğitimlerin ve proje yarışmalarının yer alacağı İzmir Film Lab ismi ile yeni bir bölüm de yer alıyor. Son başvuru tarihinin 15 Ekim 2021 olduğu proje yarışmasında büyük ödül 10.000 TL. Kısa Film Yönetmenleri Derneği ile gerçekleştirilecek olan yarışmaya  İzmir Kısa Film Festivali sosyal medya hesaplarında bulunan formdan başvuru yapılabilir.
 
İzmir Kısa Film Festivali'ne Avrupa'dan Destek
İzmir Kısa Film Festivali'ni gerçekleştiren İzmir Sinema Kültür ve Eğitim Derneği, Covid 19 küresel salgın nedeni ile festivalin dijital yönünün ön plana çıkması ve güçlendirilmesi için başvuruda bulunduğu, Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı Kültür ve Eğitim Organizasyonları , Goethe ve diğer ortaklar tarafından desteklenen ''Hilfsfond 2021'' fonundan yararlanmaya hak kazandı (www.goethe.de/relieffund). Dünya genelinde 500'den fazla başvuru arasından seçilen festival dijitalleştirme projesi ile sağlanan ekipmanlar festivalin dijital yönünü sürdürmek ve Covid-19 salgınının etkilerini azaltmak için kullanılacak.
 
Fransız Kültür Merkezi, Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi ve festivalin internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek gösterimlerle, bu yıl da 400 kadar kısa filmi sinemaseverlerle buluşturmayı hedefleyen festival ekibi; her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaretçilerine dopdolu bir sinema haftası yaşatmayı planlıyor. Film gösterimleri dışında, başarılı oyuncularla söyleşiler, duayen sinemacılarla paneller ve yetkin isimlerle atölyeler içeren festival, geniş programıyla da kısa film konusundaki farkındalık çıtasını biraz daha yükseltiyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bonfil'den Bangkok Sokak Lezzetleri

Çocuk Senfoni Orkestrası ‘Bahara Merhaba’ dedi

Öğrencilerle iftar

Moncef Genoud rüzgarı esti

Caz Tarihine Bakmak Embryo Live

Unutulmaz konser

Arşiv