Kişiye Özel bir terzi: Bülent Alcan

İzmir’de otuz yılı aşkın bir süredir terziliği ailece icra eden “Alcan”ların son temsilcisi Bülent Alcan, Alsancak 1434 sokak’da bulunan showroom ve atölyesinde pek çok erkeğe itina ile verdiği hizmeti profesyonellik çerçevesinde yürütüyor.

  • 0
  • 12.528
Kişiye Özel bir terzi: Bülent Alcan
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’de otuz yılı aşkın bir süredir terziliği ailece icra eden “Alcan”ların son temsilcisi Bülent Alcan, Alsancak 1434 sokak’da bulunan showroom ve atölyesinde pek çok erkeğe itina ile verdiği hizmeti profesyonellik çerçevesinde yürütüyor.   
 
Bu ailenin önemli fertlerinden biri olarak üstlendiği sorumluluğu büyük bir başarıyla sürdüren, İzmir’de şık ve özel giyimin önde gelen isimlerinden “Kişiye Özel Terzi” Bülent Alcan, erkek giyinme kültürü ve modasına sadece İzmir’de değil, batıdan doğuya, güneyden kuzeye tüm Türkiye çapında yön veriyor. Öyle ki; bir bakıyorsunuz Antep’de, bir bakıyorsunuz Trabzon’da, Ankara’da, İstanbul’da…

Tamamen kişiye özel erkek kıyafetleri diken, bunu seri üretime taşımadan sınırlı sayıda yaparak özel kılan Bülent Alcan, her müşterinin boyuna, yapısına, kol uzunluğuna, omuz yapısına ve vücut ayrıntısına göre alınan ölçülerin ardından kıyafetleri makasla kesip biçerek ortaya kişiye özel ürün çıkarttıklarını söyledi.

Bülent Alcan, “Hazır giyim mağazalarının yüzde sekseninde bulunamayacak türden iyi kalitede ipliklerle örülmüş kumaşlar tercih nedenimiz olunca, İtalya ve İngiltere’de özel dikim için kumaş üretirken hijyeni de ön planda tutan firmalar tercih nedenimiz oluyor. Smokin, damatlık, gömlek, ceket, pantolon, takım elbise ve günlük kıyafetleri de talebe göre dikerken, yine logolu- sembollü özel çoraptan ayakkabıya her şeyi kişiye özel yapıyoruz” dedi.

Evlilik hazırlığında olan çiftlerin görsel açıdan en güzel olabilmeleri için çaba harcarken, aynı özeni okul mezuniyet töreni ve özel davetlere katılacak erkekler için de kaliteli alternatifleri geniş bir yelpazede seçim imkanı sunduklarını dile getiren Alcan, “Özen bizim işimiz. Aynı özeni günlük iş yaşamı için özel gardıroplar düzenlediğim yakışıklı beyler için de gösteriyor ve hafta içi ya da hafta sonu için özel kombinler hazırlıyoruz. Normalleşme süreci ile birlikte düğünler ve özel günler için eskisinden daha heyecanla bekleyen çiftler için yepyeni smokin ve damatlık modellerinin yanı sıra aksesuarları, stil önerileri için hazırlığımızı tamamladık” diye konuştu.

Yeğeninin seçtiği dalda son derece başarılı olduğunu belirten mesleğin duayenlerinden ve Bülent Alcan’ın en büyük desteği amcası Emin Alcan, Bülent Alcan'ın  “Kişiye Özel Terzi” ünvanını son derece hak ettiğini belirterek  düşüncelerini şöyle özetledi: “Çocukluğundan bizlerden aldığı eğitimin hakkını verdi. Çalışma şekli ve titizliğine son derece hayranım.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Atıksız moda

Suudi Arabistan'da 4 Yeni Mağaza

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Arşiv