Kitap tutkunları Seferihisar’da buluştu

1.Seferihisar Kitap Günleri sona erdi. Edebiyat dünyasını ve kitapseverleri buluşturan etkinlikler okuyucular ile yazarları biraraya getirdi.

  • 0
  • 374
Kitap tutkunları Seferihisar’da buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

22-25 Eylül tarihleri arasında bu yıl ilki gerçekleştirilen 1. Seferihisar Kitap Günleri yazarlar ile okuyucuların buluşma noktası oldu. Kitap Günleri süresince söyleşiler, imza günleri ve paneller yapıldı. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Seferihisar’ı kültür ve sanatın başkenti yapmak hedeflerinin hayata geçirildiğini söyleyerek “Kültür insanları buluşturur. Kültür medyadan da siyasetten de farklıdır. Ortak bir hafıza ve kimlik yaratır. Edebiyat yaşamı, geçmişi, bugünü ve geleceği anlamlandırır. Kültür ve sanat etkinliklerimiz devam edecek” diye konuştu. 1.Seferihisar Kitap Günleri Barış İnce’nin “Edebiyat ve İzmir” sunumu ile başlarken kitap günleri üç gün boyunca birbirinden değerli yazarları ağırladı.

Seferihisar Kitap Günleri Ödülleri sahiplerini buldu
Kitap Günleri kapsamında Emek Ödülü Seferi Keçi Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Baha Okar’a, Edebiyat Ödülü gazeteci-yazar Barış İnce’ye, Onur Ödülü ise usta yazar Latife Tekin’e verildi. Seferihisarlı yazarların da okuyucu ile buluştuğu etkinlikte açılan kitap stantları ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

Katılım ve ilgiden dolayı Seferihisarlılar’a teşekkür eden Başkan Yetişkin; ‘’ Kitap günlerinin ilkini gerçekleştirirken acaba dijitalleşen dünyada ilgi çeker mi diye düşünüyorduk. Fakat Seferihisarlılar bizi yanılttı. 4 gün boyunca hem stantlara hem de söyleşilere gösterilen büyük ilgi karşısında çok mutluyuz. Katılan tüm hemşehrilerime çok teşekkür ederim.’’ dedi. 


1.  Seferihisar Kitap Günleri’nin ilk gününde gerçekleşen “ Türkiye’nin Geleceği” panelini  İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni  Ümit Kartal yönetirken panele CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır konuşmacı olarak katıldı. Cuma günü ise “Edebiyat ve Kadın”söyleşisinde Mine Söğüt ve Ayşen Şahin okuyucuları ile buluştu.

Aynı gün “Atatürk’ün Katilleri ve O Doktor” başlığı altında Yaşar Gürsoy Seferihisarlılarla biraraya geldi. 1.Seferihisar Kitap Günleri’nin  ikinci gününde ise Türkiye Yazarlar Sendikası ile “Emek ve Edebiyat” konusu ele alındı. Bilsen Başaran- Özgür Zeybek- Fergun Özelli’nin katıldığı söyleşi büyük ilgi gördü. Aynı gün tiyatro gösterisi de gerçekleşirken “Kurtuluşun ve  Kuruluşun 100. yılı” söyleşisi Sinan Meydan’ın sunumu ile devam etti.

Kitap günleri Nebil Özgentürk ile sona erdi
Kitap Günleri’nin son günü de dopdolu etkinliklerle devam etti.
Fantastik Edebiyat’ı okuyucuları ile interaktif bir şekilde ele alan Gülşah Elikbank söyleşisi de edebiyat dünyası tarafından ilgi ile takip edilirken Nebil Özgentürk ise “Cumhuriyete giden yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk” belgeseli ve sunumu ile alkış yağmuruna tutuldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bonfil'den Bangkok Sokak Lezzetleri

Çocuk Senfoni Orkestrası ‘Bahara Merhaba’ dedi

Öğrencilerle iftar

Moncef Genoud rüzgarı esti

Caz Tarihine Bakmak Embryo Live

Unutulmaz konser

Arşiv