KOAH Hasta Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde, Dünya Kronik Obstüriktif Akciğer Hastalığı (KOAH) Günü nedeniyle “Sağlıklı Nefes, Sağlıklı Yaşam” sloganı ile “Hasta Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

  • 0
  • 274
KOAH Hasta Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde, Dünya Kronik Obstüriktif Akciğer Hastalığı (KOAH) Günü nedeniyle “Sağlıklı Nefes, Sağlıklı Yaşam” sloganı ile “Hasta Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. EÜ Tıp Fakültesi 20 Mayıs Amfisinde, EÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün’ün katılımıyla gerçekleşen etkinliğin koordinatörlüğünü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev Gürgün üstlendi. Etkinliğe konuyla ilgili akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“KOAH’ı ciddiye almamız gerekiyor”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Gürgün, hastalığa dikkat çekerek, “KOAH, dünyadaki ölüm sebeplerinde kalp ve damar hastalıkları ve felçlerden sonra üçüncü sırada bulunmakta, bu da hastalığı ciddiye almamız gerektiğini gösteriyor. 16 Kasım’ı Dünya KOAH Günü olarak kutluyoruz. KOAH nefes darlığı ile kendini göstermektedir. Nefes almak sağlıklı yaşam demek değildir. Sağlıklı nefes için temiz yeşil bir çevre ve sağlıklı akciğerler gerekir. Nefes alıyorsak yaşama dair umutlarımız var demektir. Sağlıklı nefes sağlıklı yaşamdır. Bizler de hastalarımızın eğitimi ve bilgilenmesi için her sene bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Hastalarımızın bilinçlenmesi, hastalık süreçlerinde endişeye kapılmadan tedaviye katılması süreç adına büyük önem taşıyor. Üniversitemiz hastanemizin KOAH hastalığının tedavi ve takibinde hem akademik kadro hem de donanım açısından oldukça gelişmiş durumda olduğunu söyleyebilirim. Hastalığın takip ve tedavi sürecinin her anında hastalarımızın yanındayız” dedi.

“Tütünsüz Üniversite Projesi”

Ege Üniversitesinin “Tütünsüz Üniversite” projesine değinen etkinlik koordinatörü Prof. Dr. Alev Gürgün ise “İnsanlarda KOAH ihtimalini azaltmanın en etkili yolu, tütün kullanımını sıfırlamaktan geçiyor. Bizler de Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak başta olmak üzere akademisyen arkadaşlarımız ve gönüllü öğrencilerimiz ile tütünsüz bir kampüs oluşturmanın gayretindeyiz. Ege Üniversitesi olarak gerek KOAH’a karşı önlemler almak gerekse tütünsüz bir kampüsün mümkün olabileceğini göstermek adına rol model olma misyonunu taşıyoruz. Sigarayı bıraktırma adına bazı motivasyon etkinlikleri, çeşitli bilgilendirme toplantıları gibi birçok yöntemle projemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Etkinlik kapsamında Prof. Dr. Alev Gürgün “KOAH Nasıl Bir Hastalıktır”, Uzm. Dr. Funda Elmas Uysal “KOAH Tanısı ve Tedavisi”, Prof. Dr. Meltem Taşbakan “KOAH’ta Aşılar”, Doç. Dr. Hür Hassoy ile Doç. Dr. Işıl Ergin “Sigara Bırakma Yöntemleri” ve Uzm. Fizyoterapist Tolga Çapanoğlu ise “KOAH ve Yoga” konularında katılımcıları bilgilendirdiler. Toplantı sonunda Yoga Eğitmeni Gülin Zeytunlu tarafından katılımcılara nefes egzersizleri yaptırıldı.
İZMİR(Ege Ajans)-Zeynep Mutlusoy – Ali Çadırcı – Süleyman Ali Sönmez

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv