KOÇTAŞ’IN 37’NCİ MAĞAZASI İZMİR GAZİEMİR’DE

  • 0
  • 1.078
Yazı Boyutu:

Koçtaş'ın 37'nci mağazası İzmir Gaziemir'de hizmete girdi. Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu BaşkanI Tamer Haşimoğlu: “Koçtaş’ın 2012’de yüzde 20 büyümesini hedefliyoruz. yerli üreticiyi desteklerken istihdama katkıyı artırarak sürdüreceğiz”

Ev geliştirme perakendeciliğinin lider kuruluşu Koçtaş, hızlı mağazalaşma stratejisi çerçevesinde İzmir’deki 4’üncü, Türkiye’deki 37’nci mağazasını İzmir Gaziemir’de Optimum Outlet AVM’de hizmete açtı. İzmir Optimum Outlet AVM’deki mağazanın açılmasıyla birlikte Koçtaş’ın toplam satış alanı 200 bin metrekareyi geçmiş oldu. Açılışa katılan Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, Koçtaş’ın mağazalaşma sürecinin bundan 16 yıl önce ilk olarak İzmir’den başladığını belirtirken, “İzmir’de 4’üncü mağazamızı hizmete açmaktan gurur duyuyoruz. Koçtaş olarak 2012’de bir önceki yıl olduğu gibi yüzde 20 büyüme hedefimiz var” dedi. Ev geliştirme perakendeciliği alanında sektör liderliğini öncü uygulamalarla ortaya koyan Koçtaş, mağaza açılışlarına hız kesmeden devam ediyor. Koçtaş 2006'dan itibaren benimsediği hızlı mağazalaşma stratejisi çerçevesinde İzmir Gaziemir’de İzmir’deki 4’üncü, Türkiye’deki 37’nci mağazasını hizmete açtı. Koçtaş’ın İzmir Optimum Outlet AVM mağazasının açılışına Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grup Başkanı Tamer Haşimoğlu ve Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu katıldı. Tamer Haşimoğlu: “Kayıtlı ekonominin gelişimini destekliyor, yerli üreticiye katkı sağlıyoruz" Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grup Başkanı Tamer Haşimoğlu, Koçtaş Optimum AVM mağazanın açılışı hakkında yaptığı değerlendirmesinde Koçtaş’ın mağazalaşma sürecini bundan 16 yıl önce ilk olarak İzmir’den başlattığını, bu ilde 4’üncü mağazayı hizmete açmaktan gurur duyduklarını aktardı. Koçtaş olarak 2012 yılı sonuna kadar en az 4 mağazayı daha tüketiciyle buluşturmayı planladıklarını söyleyen Tamer Haşimoğlu; Koçtaş’ın her şeyden önce kayıtlı ekonominin gelişimini desteklediğini, bulunduğu coğrafyada yerli üreticiye destekten istihdama katkıya kadar bulunduğu şehrin ekonomisine pek çok alanda fayda yarattığını sözlerine ekledi.

Tamer Haşimoğlu: “Koçtaş olarak herkesin evinin kendisine ‘özel’ olduğu düşüncesiyle, “Senin Koçtaş evin. Senin tarzın senin seçimin” söylemini hayata geçirdik. Koçtaş, ürün yelpazesinin genişliği sayesinde ister modern ister klasik olsun, kişilerin kendi tarzlarını yansıtacak evleri tasarlamalarına olanak sağlıyor” dedi. “Koçtaş 2012 yılında toplam 400 yeni istihdam yaratacak” Koçtaş olarak 2012 için yılı için bir önceki yıl olduğu gibi %20’lik büyüme hedefi öngördüklerini söyleyen, Koçtaş’ın genel merkez de dahil olmak üzere toplamda 3.000 kişilik büyük bir kadro ile faaliyet gösterdiğini hatırlatan Tamer Haşimoğlu, 2012 yıl içerisinde açılacak mağazalarla en az 400 kişiye daha ilave istihdam imkanı sağlayacaklarını belirtti. Türkiye’nin 3’üncü büyük şehri olan İzmir’in modern ve gelişime çok açık bir ticaret merkezi olduğuna dikkat çeken Tamer Haşimoğlu: “İzmirliye en iyi ürünleri en uygun fiyatla ulaştırmaya devam edeceğiz.
 
Koçtaş Gaziemir Optimum Outlet mağazamızın İzmir’deki diğer mağazalarımızda olduğu gibi İzmirliler’den büyük ilgi göreceği konusunda hiç şüphemiz yok”
dedi. “Sosyal medyada tüketiciyi takip ediyor, anlık sorulara hızla yanıt veriyoruz” Koçtaş Gaziemir mağaza açılışında konuşan Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu ise Koçtaş’ın sosyal medyayı da etkin bir şekilde kullandığına değinerek; Koçtaş Kart sahibi müşterilerine 2011 yılında toplamda 1.450.000 adet e-mail, 900.000 adet SMS yollayarak kişiye özel kampanya ve duyurularını ilettiklerini aktardı. Sosyal medyada Koçtaş’ın kurumsal hesapları aracılığıyla müşterilerle sürekli iletişim halinde olduğuna değinen Alp Önder Özpamukçu: “Facebook, Twitter ve Youtube üzerinden paylaşımlar yaparak ürün ve kampanyalarımızla ilgili bilgi paylaşıyoruz” dedi. Alp Önder Özpamukçu şöyle devam etti: “Bu kanallar aracılığıyla ayda 1000’den fazla mesaj alıyoruz. Günlük ve anlık takiplerimiz sayesinde sorulara hızla yanıt vererek müşterilerimize dönüş yapıyoruz. Mart ayında çıkan yeni ‘Banyo&Mutfak’ kataloğumuzu da hem kapı kapı dağıttık hem de dijital mecralar aracılığı ile tüketicilerin erişebilmesini sağladık.” Koçtaş, sadakat kartı programları ile 3 milyon tüketiciye ulaşıyor Alp Önder Özpamukçu, Koçtaş'ta müşterilere özel avantajlar ve kampanyalar sağlamak amacı ile üç farklı sadakat programı da yönettiklerini belirtti. Alp Önder Özpamukçu “Nihai tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarını takip ederek onlara özel faydalar sunmak üzere geliştirilen Koçtaş Kart ile beraber ticari amaçla alışveriş yapan işletmeler ve esnaf için Koçtaş Ticari Kart farklı bir alternatif oluyor. Koçtaş ticari kart sahipleri her alışverişlerinde %5 parapuan kazanıp, biriktirebiliyor. Geçen sene müşteri talepleri göz önüne alınarak başlatılan Koçtaş Boyacı Kart ise sadece boyacı ustalarına özel farklı avantajlara sahip” dedi. Geçtiğimiz sene 1 milyona yakın SMS ve 1.5 milyona yakın e-mail göndererek Koçtaş sadakat kartlı müşterilere özel kampanyaları duyurma şansı bulduklarını belirten Alp Önder Özpamukçu; “3 milyona yakın Koçtaş kartlı müşterimiz var. Satışlarımızın %55’i Koçtaş Kart ile yapılıyor. Amacımız bu oranı daha da yukarılara taşımak” dedi.
 
5.000 m2 alana kuruldu, mağazada 70 kişi çalışacak İzmir Optimum Outlet AVM mağazası Koçtaş’ın Balçova, Bornova, Mavişehir mağazalarından sonra İzmir’deki 4’üncü mağazası. Satış alanı büyüklüğünün 5000 m2’ye yakın olduğu mağazada çoğu İzmirli gençlerden olmak üzere 70 personel istihdam ediliyor. Türkiye’de 19 ilde 37 mağaza ile hizmet veren Koçtaş’ın satış alanı büyüklüğü Optimum AVM açılışıyla birlikte toplamda 200 bin m2’ye geçmiş oldu. Türkiye’nin her köşesine hizmet veriliyor Mağazalarında 40 bine yakın farklı ürünü tüketiciyle buluşturan Koçtaş, ürün tedarik ederken bulunduğu ilin iklim koşullarını da dikkate alıyor. Koçtaş özellikle yazlık bölgelerde bahçe ve balkon ürünlerine ağırlık vererek tüketiciye bol çeşit, kaliteli ürün ve uygun fiyat avantajı sağlıyor. Koçtaş ayrıca “Siz seçin, biz getirelim” hizmeti ile de sektörde fark yaratan uygulamalara imza atıyor. Bu uygulamayla tüketiciler, Koçtaş kataloglarından beğendikleri bir ürünü Türkiye’nin herhangi bir noktasından, telefon veya internet üzerinden sipariş vererek evlerine kadar getirtebiliyorlar. Koçtaş’ın “Siz seçin, biz getirelim” uygulamasından geçtiğimiz yıl 35 bine yakın tüketici faydalandı. Bilgi için: Pelin Maktav Lobby PR- 0212 284 63 63

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Arşiv