Koklear implantta Bozyaka Hastanesi lider

  • 0
  • 1.086
Yazı Boyutu:

İzmir BozyakaEğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nin desteğiyledüzenlenen "Ege Bölgesi'nde Koklear İmplant ve Eğitim" konulukonferansta hasta ve doktorlar biraraya geldi.

İzmir Dokuz EylülÜniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden Prof. Dr. Bülent Şerbetçioğlu ve Doç.Dr. Günay Kırkım, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden Prof. Dr. FatihÖğüt, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Op Dr. Gül Caner ve Doç.Dr. İbrahim Çukurova, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Op. Dr. LeventOlgun koklear implant kullanıcıları ve ailelerine verilen "eğitimkonusunu" ele aldılar.

Toplantının açılışkonuşmasını yapan Koklear İmplant Derneği Başkanı Mustafa Koyuncu, kendisininde bir Implant kullanıcısı olduğunu vurgulayarak, implant uygulamalarınınsosyal güvenlik kapsamındaki önemli ve güncel bilgilerini paylaştı. İzmirBozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nin implantuygulamalarında Türkiye hastanelerinin yüzde 18'ine, Ege Bölgesi'ndekiuygulamalarda yüzde 70'lik bir paya sahip olduğunu vurgulayarak, bu başarıdaimzası olan başta KBB Eğitim Sorumlusu Op. Dr. Levent Olgun ve ekibine teşekküretti.

Bozyaka Eğitim veAraştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Serdar Bayrak ise Hastane olarak birçokbilimsel toplantıya ev sahipliği yaptıklarını, fakat hasta odaklı birtoplantıyı ilk defa gerçekleştirmenin mutluluğunu ve onurunu paylaştığını dilegetirerek, bundan sonrada implant olacak hastalara da kapılarının açık olduğunubelirtti.

"Koklearimplantasyonun işitme kaybının giderilmesindeki rolü, implantlı çocuklarıneğitim ve sosyal sorunları"nın ele alındığı sempozyumun beşincisi İzmirBozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Kliniği hekimlerinden Op. Dr. LeventOlgun moderatörlüğünde iki panel olarak düzenlendi. İlk panelde "İşitmetaramasında seslerin dünyasına tüm yönleriyle koklear implantasyon" konusutartışılırken ikinci panelde Türkiye'de bulunan tüm koklear implant firmalarıcihazlarını hasta  ve hasta yakınlarınatanıttı.

Soru cevap şeklindegeçen eğitimde hasta ve yakınları, implant konusunda yaşanılan sıkıntı, dilekve kaygılarına uzmanlarından yanıt aldılar. Hasta ve yakınlarının duygusalanlar yaşadığı eğitimde 2 yaşındayken Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeameliyat olan 12 yaşındaki implant kullanıcısı Merve Canekici de küçük birkonuşma yaptı. Ayrıca 16 yıl önce Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBBKliniği'nde başarılı bir implant uygulanan bir hastaya plaket verildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv