Konak Belediyesi Çocuk Tiyatrosu kursiyerleri ilk oyunlarını Özel Çamlaraltı Koleji’nde sergiledi

  • 0
  • 755
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi Çocuk Tiyatrosu kursiyerleri turne heyecanı yaşadı. İlk oyunlarını Özel Çamlaraltı Koleji’nde sergileyen minik tiyatrocular, ‘Paşamla Bağımsızlık Yolunda’ isimli oyunda başarılı performanslarıyla adeta büyüklere taş çıkarttılar. Tartan, “Kültür ve sanatın aydınlığı toplumun…..Biz kültür ve sanatı
Atatürk ve İstiklal Marşı Oratoryoları ile yönetmen Ayşe Handan Dağdeviren’in kendi yazdığı beş kısa oyunun kolaj çalışması olan ‘Paşamla Bağımsızlık Yolunda’ isimli oyun öğrenci ve öğretmenlerin büyük beğenisini kazandı. Vatan ve millet sevgisini, Kurtuluş Savaşı sırasında ülkenin var olma mücadelesini sahneleyen minik oyuncuları izleyen büyükler zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Çocuklara Kurtuluş Savaşı tarihinden bir kesitinin aktarıldığı oyunda küçükler oyunculukları ve ciddiyetleriyle takdir topladılar.
Yaşları 7 ile 12 arasında değişen çocuklarından oluşan Konak Belediyesi Çocuk Tiyatrosu ekibi yaşıtlarından aldığı alkışlarla büyük mutluluk yaşadı. Atatürk için söylenen ‘Sarı saçlım mavi gözlüm’ şarkısıyla biten oyunun sonunda konuşan Özel Çamlaraltı İlköğretim Okul Müdürü Güneş Özdinç, minik oyunculara teşekkür ederek, “Bu ülkenin sarı saçlı mavi gözlüleri sizlersiniz. Bizler size büyük emekler veriyoruz. Ülkeyi daha ileriye, aydınlığa götüreceğinizden kuşkumuz yok. Bu konuda size güveniyoruz. Bu güzel oyunla okulumuzda farklı bir gün geçirmemize neden olan Konak Çocuk Tiyatrosu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

Arşiv