Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yüzme Takımı dünya şampiyonasına gidiyor

  • 0
  • 1.577
Yazı Boyutu:

Uluslararası Cumhuriyet Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye rekoruna imza atan Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yüzme Takımı, Türkiye Masterlar Yüzme Şampiyonası’ndan da rekorla döndü.
Bursa’da düzenlenen Türkiye Masterlar Yüzme Şampiyonası, Türkiye’nin dört bir yanından 270 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. 50 metrelik uzun kulvarda verilen mücadeleler sonunda  Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yüzme Takımı 25 madalya aldı. 6 bronz, 9 gümüş ve 10 altın madalya sahibi olan takım, sırtüstü ve serbest stillerde de rekor kırdı. Timuçin Gülaç 50 ve 100 metrede iki Türkiye rekorunun yeni sahibi olurken, Murat Mutlu Akçel de 50 metre serbest stilde Türkiye rekorunu kırdı.

Türkiye şampiyonalarında üst üste alınan derecelerle adını duyuran Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yüzme Takımının beş sporcusu, İtalya’da Yapılacak Olan Dünya Masterlar Yüzme Şampiyonasına katılma hakkı kazandı.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ı ziyaret ederek verdiği destek için teşekkürlerini ileten sporcular, dünya şampiyonasından da dereceyle döneceklerini söylediler.

Genç sporcuları kutlayan Başkan Tartan “Sporcularımız önce Ankara’dan, şimdi de Bursa’dan başarılı sonuçlarla geldiler. Kırdıkları rekorlar da gelecekte çok daha iyi dereceler alacaklarını gösteriyor. Başarılı sporcuların yetişmesi sadece İzmir’e değil, Ege Bölgesi ve Türkiye’ye de katkı sağlayacak” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv