Konak boccede dünya sporcularını ağırlıyor

  • 0
  • 1.062
Yazı Boyutu:

Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu ve Uluslararası Bocce Federasyonunun 2012 yılı faaliyet takviminde yer alan Dünya Kadınlar Bocce (Volo) Şampiyonası için Türkiye’ye gelen Federasyon heyeti, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ı ziyaret etti.
 
Türkiye Milli Takımının da hazır bulunduğu buluşmada Dünya Volo Federasyonu Başkanı Christian Lacoste, Dünya Volo Teknik Kurulu Başkanı Henri Escallier,Organizasyon Kurulu Başkanı Muhammet Yacine Kafi, Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu yönetim kurulu üyesi Adil Kır ve Türkiye Milli Takımı Antrenörü  Hüseyin Tükenmez Başkan Tartan’la bir araya geldi.
Dünya Volo Federasyonu Başkanı Christian Lacoste, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın Bocce sporuna katkılarını yakından takip ettiklerini söyledi. Başkan Tartan’ın Türkiye’de bocce’nin en büyük destekçisi olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“2009 Akdeniz Oyunlarında ikincilik; 2010 Dünya Şampiyonasında ikincilik;  2011 Avrupa Şampiyonasında üçüncülük elde eden sporcu İlke Kumartaşlıoğlu'nun ve 2012 Avrupa Erkekler Volo Şampiyonasında Avrupa üçüncüsü olan Gökhan Çelik’in Konak Belediyesi sporcusu olduğunu biliyoruz. Gelen başarılar, zaten desteğinizin de göstergesi oluyor. Bu sporun Türkiye’de gelişmesine katkınız çok büyük. Bizlere gösterdiğiniz konukseverlik de ayrıca önemli. Hem spora verdiğiniz destek, hem de misafirperverliğiniz için teşekkürlerimizi sunuyoruz.”
İzmir’in ve Konak’ın adının dünyada başarılarla anılmasından gurur duyduklarını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Bocce sporunun dünya temsilcilerini Konak’ta ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi. Başkan Tartan sözlerine şöyle devam etti:
“Konak Belediyesi olarak uluslararası organizasyonları kentimize getirirken spor organizasyonlarına büyük önem verdik. Özellikle de Türkiye’de çok fazla bilinmeyen ancak ciddi bir koordinasyon ve denge oyunu olan Bocce’nin yaygınlaşmasında emek verdik. Uluslararası yarışlarda derece yapan sporcular yetiştirmekten mutluyuz. Bugün o sporcularımızın adı dünya federasyonunda biliniyor, Konak’ın, İzmir’in Türkiye’nin adı uluslararası platformda övgüyle yer alıyor.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv