Konak’ın tarihine hayran kaldılar

  • 0
  • 657
Konak’ın tarihine hayran kaldılar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Ege Art Sanat Günleri'nin davetlisi olarak İzmir'e gelen yabancı sanatçılar Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen gezi sayesinde kentin tarihi ve kültürel değerlerini tanıma fırsatı buldu.

 6. Ege Art Sanat Günleri için İzmir’e gelen seramik ve heykel sanatçıları Konak'ın tarihi mekanlarını görme fırsatı buldu. Tayland, Amerika, Malezya, İtalya, Kore, İran, Polonya, Hırvatistan, Slovakya ve Bosna Hersek'ten gelen sanatçılardan oluşan gurup Konak Belediyesi’nin kendileri için düzenlediği tura katıldı. Deneyimli rehberler eşliğinde keyifli bir gezi programına katılan yabancı sanatçılar güne ilk olarak İzmir Ticaret Odası’nın müzesini gezerek başladı. Ardından Kordon’daki İzmir Atatürk Müzesi'ni de ziyaret eden katılımcılar, burada Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü daha yakından tanıma imkanı buldu.

TARİHİ HANDA KAHVE KEYFİ
Müze turlarının ardından tarihi Agora Kazı Alanı’nı gezen yabancı sanatçılar bir yandan antik İzmir kent yaşamına dair fikir edinirken bir yandan da kendi sanatlarını besleyecek önemli bir tarihi kaynağı incelemiş oldu. Agora gezisinin ardından yemek için Kemeraltı Çarşısı’na geçen yabancı heyet, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın konuğu oldu. Restorasyonu Konak Belediyesi’nce yaptırılan Tarihi Abacıoğlu Han'da verilen yemek molasında yabancı sanatçılara geleneksel Türk Mutfağı ve Balkan Mutfağı'nın lezzetli yemekleri ikram edildi. Heyet keyifli geçen yemeğin ardından dibekte pişen Türk kahvesini yudumladı.

EN BÜYÜK ZENGİNLİK
Ege Art Sanat Günleri kapsamında İzmir’de bulunan yabancı konukları ağırlamaktan ötürü duydukları mutluluğu dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir ve Konak’ın tarihi ve kültürel değerleri hakkında kısa bilgiler verdi. İzmir'in 8 bin 500 yıllık bir tarihi olduğuna değinen Pekdaş, İzmir’in merkez ilçesi olan Konak’ın hem tarihiyle hem de içinde barındırdığı kültürel çeşitliliğiyle zengin bir şehir olduğunu, Konak Belediyesi olarak tarihin biriktirdiği bu zenginliği ortaya çıkaran çalışmalara destek verdiklerini söyledi. Sohbet havasında geçen buluşmanın ardından Başkan Pekdaş, konuklara çeşitli hediyeler takdim ederek birlikte fotoğraf çektirdi. Yemek ve kahve molasının ardından geziye devam eden sanatçılar, Kemeraltı Çarşısı’nı gezerek Kızlarağası Hanı'nda alışveriş yaptı. Sanatçıların bol bol anı fotoğrafı çektirdiği gezi tarihi Asansör ziyareti ile tamamlandı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Dolu dolu 23 Nisan

Arşiv