Konak Kurban Bayramına hazır

  • 0
  • 763
Konak Kurban Bayramına hazır
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nin her yıl Halkapınar’da kurduğu ‘Kurban Satış ve Kesim Yeri’nde hazırlıklar tamamlandı.
Kurban Bayramı’na az bir süre kala Konak Belediyesi, kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlara uygun bir satış yeri oluşturdu. Halkapınar’da kurulan hayvan pazarında vatandaşların hem güven içerisinde kurbanlık alışverişini yapabilmesi hem de sağlıklı şartlarda kesim yapabilmesi için her ayrıntı düşünüldü. Belediye ekiplerinin yaptığı kapsamlı temizlik ve düzenleme çalışmalarının ardından satış ve kesim alanı modern koşullarda hizmet vermeye başladı. Kurbanlıkların daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda satışa çıkarılmaları sağlayan alanda ayrıca iki seyyar tuvalet, bir duşa kabin sistemi ve bir çay ocağı kuruldu. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen besicilerin hayvanlarını satışa çıkardığı alan güvenlik amacıyla ışıklandırılırken, giriş ve çıkışlarda yığılma olmaması için yollar genişletildi.

HİJYEN ÜST SINIRDA
Kurban Bayramı süresince hizmet verecek alanda satış alanlarının yanı sıra kesim yapılacak yerlerde de çalışmalar yapan Konak Belediyesi ekipleri, vatandaşların kurban ibadetlerini gönül rahatlığıyla yerine getirebilmeleri için her türlü tedbiri aldı. Kurbanlıkların daha hijyenik şartlarda ve yeterli donanıma sahip kişilerce kesiminin gerçekleştirilmesi için Büyükşehir Belediyesi’nce alana iki adet kurban kesim çadırı kurdu. Kurban kesmek isteyen vatandaşlar kurbanlarını sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde vekalet yolu ile görevli kasaplara kestirebilecek. Çadırların bulunduğu yerlerde, zeminin beton olmasına dikkat edilirken, foseptiklerin açılması gibi alt ve üst yapı hizmetlerine dikkat edildi. Kurbanlıkların dışkıları da Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince günlük toplanarak gübre amaçlı kullanılıyor.

UYMAYANA PARA CEZASI
Bayramda vatandaşın sağlığını da koruyan Konak Belediyesi, belirlenen satış ve kesim alanları dışında kaçak kurban kesimine göz açtırmayacak. Çevre temizliği ve hijyenik şartlara uymak koşuluyla, dileyen vatandaş kendisine ait bağ ve bahçede kurbanını kesebilecek. Ancak cadde, sokak, apartman aralığı, park, otopark, yol ve otoyol kenarları gibi yerlerde kesime izin verilmeyecek. Zabıta ve Veterinerlik Müdürlüğü’nden ekipler bayram boyunca görevde olacak. Yapılacak denetimlerle belirtilen alanlar dışında kesim yapanlara veya kesilen hayvanın atıklarını sokağa bırakanlara Kabahatler Kanunu’na göre idari para cezası kesilecek. Uzmanlar ise vatandaşlardan kurban alırken hayvanın kulak küpesine ve pasaportuna dikkat edilmesi yönünde uyarıda bulunuyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Dolu dolu 23 Nisan

Arşiv