Konak’ta 9 Eylül coşkusu

  • 0
  • 842
Konak’ta 9 Eylül coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül’üdüzenlenen iki güzel etkinlikle kutladı. Konak Belediyesi, İzmir’in işgalden kurtuluşunun 92.yıldönümünü önce panel, ardından da sokak tiyatrolarıyla şenlik havasındakutladı. Kurtuluş günü kutlamaları, “92. Yılında Cumhuriyet’in Türkiyesi”konulu panelle başladı. Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’ndesaat 14.00’te başlayan panele vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Dokuz EylülÜniversitesi Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. KemalArı’nın başkanlığını yaptığı panele, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) GenelBaşkanı Tansel Çölaşan ile CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay konuşmacıolarak katıldı. 9 Eylül’den İzmir’e’ isimli kısa filmiyle başlayan panelinaçılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Kemal Arı, 9 Eylül’ün tarihsel önemine veanlamına değindi. ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ise 9 Eylül’ün sadecesavaşın sonlandığı bir tarih olmadığını aynı zamanda Cumhuriyet mücadelesininbaşladığı gün olduğu dile getirdi.

BALBAY: TÜRKİYE İZMİR OLSUN

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise konuşmasınaADD’nin 25. Kuruluş yılını kutlayarak başladı. Türkiye’nin içinde bulunduğucoğrafyadaki siyasi durum hakkında bilgi de veren Balbay, Irak, Suriye veUkrayna’daki iç savaştan örnekler verdiği konuşmasında; “Atatürk’ün 9 Eylül’densonra yeni başlıyor dediği savaş hala devam ediyor. Bugün o savaşın içindeyiz.Mustafa Kemal’in hem batının emperyalizmine karşı hem de doğunun karanlığınakarşı başlattığı mücadele sürüyor. Bugün etrafımızdaki ülkelerde savaş var.Oralardan kaçanların sığınacağı bir Türkiye var ancak bizim sığınacağımız başkabir ülke yok” ifadelerine yer verdi. İzmir’in demokrasi, barış ve özgürlükkenti olduğunu dile getiren Balbay, İzmir’in Türkiye’ye örnek olmasını diledi.Panel sonunda Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, konuşmacılara günün anısınaçiçek armağan etti.

9 MAHALLE 9 TİYATRO

Konak Belediyesi’nin 9 Eylül etkinlikleri akşam da sürdü.Demokrasi, Bağımsızlık ve Barış Şenliği adı altında düzenlenen etkinlikkapsamında saat 19.30’da 9 ayrı mahallede eş zamanlı olarak 9 ayrı tiyatrooyunu sahnelendi. 9 Mahallede kurulan tiyatro sahneleri perdelerinivatandaşlara ücretsiz açtı. Güzelyalı, Hatay, Gültepe, Güneşli, Kılıçreis,Çınartepe, Toros, Gürçeşme ve Damlacık mahallelerinde kurulan sokaktiyatrolarına ilgi yoğundu. Çoğu İzmirli amatör tiyatro topluluğunca sahnelenenoyunlar sayesinde yüzlerce çocuk ilk kez tiyatro seyretmenin mutluluğunuyaşadı. Sokakları tiyatro sahnesine çeviren şenlikte sahneye konan birbirindenözel çocuk oyunları sayesinde hem çocuklar hem de yetişkinler keyifli anlaryaşadı.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv