Konak’ta Ramazan Şenliği bir başka

  • 0
  • 990
Yazı Boyutu:

Konak’ta Ramazan eğlenceleri her akşam hız kesmeden devam ediyor. On bir ayın sultanı Ramazan ayına has düzenlenen nostaljik geceler vatandaşa eski Ramazanların tadını yaşatıyor.
 
Aziziye Mahallesi’nde, Konak Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemeği ve Ramazan eğlencesi ile nostaljik bir gece yaşandı. Uğur Dündar Onurlu Yaşam Parkı’nda iftar yemeğinin ardından geleneksel Türk Tiyatrosu’nun en önemli unsuru olan Meddah, Orta Oyunu, Karagöz-Hacivat Gölge Oyunu ve fasıl ile mahalle sakinleri Ramazan ayına yakışır bir akşam geçirmenin tadına vardı. Hep birlikte iftar sofrasına oturan yüzlerce vatandaş, Konak Belediyesi’nin zengin iftar menüsüyle orucunu açtı. Uğur Dündar Onurlu Yaşam Parkı’nda kurulan sahnede geleneksel sanatları izleme fırsatı bulan vatandaşlar, “Başkanımız sayesinde eski Ramazanları tekrar yaşıyor ve çocuklarımıza yaşatıyoruz. Kendisine çok teşekkür ederiz” dediler.
İzmirlileri, her gece Konak’ın bir başka mahallesinde nostaljik Ramazan akşamlarını yaşatmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Hakan Tartan, “Ramazan ayı boyunca iftardan sonra vatandaşlar parklarda düzenlediğimiz etkinliklerde bir araya gelerek hem eğlenecekler hem de Ramazan’a özgü olan birlik beraberliği, paylaşımı yaşayacaklar. Konaklı hemşerilerimiz düzenlediğimiz bu etkinliklerde aileleriyle, komşularıyla bir arada olmanın keyfini yaşıyorlar” dedi.
Karagöz-Hacivat, Meddah ve Yiğit Gönüldaş Orkestrası’nın fasıl dinletisiyle devam eden etkinlikle Aziziye Mahalle sakinleri unutulmaz bir Ramazan gecesi yaşadılar.
Ramazan ayı sonuna kadar Konak Belediyesi tarafından ikram araçlarıyla Konak’ın çeşitli semtlerinde iftar saatinde vatandaşlara; çorba, pilav, tavuk döner, tatlı, zeytin, hurma, ayran ve sudan oluşan zengin bir iftar yemeği sunulacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

​​​​​​​19 Mayıs, Bir Meydan Okuyuştur

Başkan Kınay Gülsima için koşacak

Yok olma noktasından kurtuluşa

Cumhuriyetimizin umudu ve geleceği gençlikte

Karşıyaka’dan Türkiye’ye örnek iş birliği

19 Mayıs’ı Coşkuyla Kutlayacak

Arşiv