Konak’ta yeni yıla coşkulu kutlama

  • 0
  • 576
Konak’ta yeni yıla coşkulu kutlama
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde kurs gören kadın ve çocuklar düzenlenen yılbaşı kutlamalarıyla doyasıya eğlenip, yeni yıla mutlu girdi.
İzmir’in kalbi Konak’ta yılbaşı kutlamaları erken başladı. Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde eğitim gören kursiyerler için düzenlenen yeni yıl kutlamaları coşkulu geçti. Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü’nce organize edilen kutlamalar Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde yapıldı ve iki gün sürdü. Kutlamaların ilk günü sekiz farklı semt merkezinde kurs gören kadınlar, ikinci günü ise başarısıyla göz dolduran Bizim Çocuklar projesinde yer alan minikler ve anneleri için yapıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da her iki etkinliğe de katılarak hem kadınların hem de çocukların yeni yıl eğlencesine ortak oldu.

PEKDAŞ’TAN YENİ YIL ARMAĞANI
Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde eğitim gören kursiyer kadınlar için düzenlenen yeni yıl kutlaması oldukça coşkulu geçti. Yılbaşı temasıyla süslenen salonu dolduran bine yakın kadın, 2016’ya doyasıya eğlenerek girdi. Kutlama öncesi düzenlenen törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, göreve geldiği ilk gün Konak’ta umutlu ve mutlu büyük bir aile olmayı hedeflediklerini dile getirdiğini hatırlatarak, “Bunu semt merkezlerimizde önemli ölçüde hayata geçirdik. Bundan sonra daha çok dayanışmayla pek çok şeyi gerçekleştireceğiz. Semt merkezlerimizde sadece kurslar yapmadık. Bunun yanı sıra eğitim çalışmaları da yaptık. Kendimizi ifade etmek adına sokak forumları düzenledik. Büyüklerimize vefa borcumuzu ödemek için çalışmalar yaptık. Bugün de bir araya gelerek yeni bir yıla başlamanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Yeni yıla umutla başlayalım, bir yıldır yaptıklarımızla gurur duyalım istiyoruz. Yeni yılın hepimize iyilikler, barış, huzur, güzellikler getirmesini diliyorum” diye konuştu.  Törenin ardından kursiyer kadınlar Konak Belediyesi’nin Roman gençlerden oluşturduğu Bizim Orkestra eşliğinde yeni yılı dans ederek kutladı. Yılın yorgunluğunu gönüllerince eğlenerek atan kursiyer kadınlar 2016’ya moralli girdi. Konaklı kadınların yeni yılını kutlayan Başkan Pekdaş da yılbaşı hediyesi olarak tüm kadınlara fular hediye etti.

BİZİM ÇOCUKLARIN YENİ YIL SEVİNCİ
Konak Belediyesi’nin yeni yıl kutlamalarının ikincisi ise dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklar için fırsat eşitliği yaratmak, onların bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla hayata geçirilen ‘Bizim Çocuklar’ projesine katılan minikler ve anneleri için yapıldı. Konaklı çocukların yeni yıl coşkusunu doyasıya yaşadığı eğlenceli etkinliğe Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı. İlkinde olduğu gibi ikinci kutlamanın da adresi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi oldu. Minikler önce Tiyatro Viya oyuncularının oynadığı Kaptan Zencefil adlı tiyatro oyununu izledi, ardından Şubadap müzik grubunun şarkılarıyla gönüllerince dans edip, eğlendi. Miniklerin yıl içinde yaptığı resimlerin de sergilendiği etkinlikte birbirinden lezzetli ikramlar da sunuldu. Yeni yılı coşkuyla kutlayan Bizim Çocuklar, Başkan Pekdaş’a yeni yıl armağanı olarak Konak’ı anlattıkları resim çalışmasını hediye etti.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv