Konaklı çocukların keyfi yerinde

  • 0
  • 651
Konaklı çocukların keyfi yerinde
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nin yaz tatiline çıkan 7-14 yaş aralığındaki çocuklar için 1 Temmuz'da açtığı Yaz Okulu tüm hızı ve coşkusuyla devam ediyor. Tatile giren öğrencilerin boş vakitlerini daha verimli hale dönüştüren Yaz Okulu’na katılan minikler müzikten spora, resimden kişisel gelişime kadar pek çok farklı branşta eğitim görüyor. Konak’ın farklı mahallerinden gelen çocuklara dersleri uzman eğitimciler veriyor. Türkan Saylan, Selahattin Akçiçek ve Güzelyalı Kültür Merkezlerinde haftanın üç günü ders gören çocuklar bir yandan öğreniyor bir yandan da eğleniyor.

HEM ÖĞRENDİLER HEM EĞLENDİLER
1 Eylül’e kadar sürecek Yaz Okulu'nun ilk gününden bu yana birbirinden eğitici derslere katılarak bilgi dağarcıklarını artıran çocuklar bu sürede sanat ve spor yeteneklerini de geliştirme imkanı buldu. Drama dersinde tiyatroyla tanışan, denge ve hareket dersinde bedenlerini kullanmayı öğrenen çocuklar, seramik ve resim derslerinde de el becerilerini geliştirme fırsatı buluyor. Müzik eşliğinde yapılarak çocukların kolay öğrenmelerini ve edindikleri bilgilerin kalıcı olmasını sağlayan Orff dersi ise Yaz Okulu öğrencilerinin favorisi oldu. Uzman psikologların yer aldığı keşif dersinde ise sorgulama, düşünme, toplum içindeki davranışlar üzerine çalışan çocuklar,  kişisel gelişimlerine katkı koydu.

İLK KEZ SAHNEYE ÇIKACAKLAR
Yaz tatillerini Konak Belediyesi’nin açtığı Yaz Okulu’nda hem öğrenip hem eğlenerek değerlendiren çocuklar 1 Eylül’de son bulacak eğitimlerin karşılığını hazırlayacakları sürpriz bir gösteri ile sunacak. Ailelerine ve arkadaşlarına öğrendiklerini sergileme fırsatı bulacak olan öğrencilerin gösterileri Güzelyalı ve Selahattin Akçiçek Kültür Merkezlerinde sahnelenecek. Öte yandan yaz okulu öğrencileri resim ve seramik alanlarındaki üretimlerini de düzenlenen sergiyle taçlandıracak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv