Konaklı kursiyer kadınlar sanata boyut kazandırdı

  • 0
  • 608
Yazı Boyutu:

Konak BelediyesiEşrefpaşa Semt Merkezi’nde açılan ‘Üç Boyutlu Belçika İşi Kağıt Kesme Sanatı’kursunda kursiyer kadınlar, sanatı boyutlandırdı.  

Kağıt üzerine hayal güçlerini döken kadınlar,hamur, boncuk, kumaş, dantel, ağaç kabuğu, yosun, başak gibi akla gelecek hemenher türlü malzeme ile üç boyutlu tablolar yaratıyor. Kağıt sanatının yanı sıraahşap boyamayı da beraberinde götüren kursiyerler, evlerini kendi üretimleriylesüslüyor. Ürettikleri eserleri kermeslerde, fuarlarda sergileme imkanı da bulankadınların çoğunluğu ise emeklerini kazanca dönüştürüyor.


Kadınlarınaile bütçelerine katkı sağlayan, öte yandan bir arada olmanın gücüyle sosyalterapi yaşayan kadınları kutlayan konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şöylekonuştu:“SevgiEvlerinde, Konak Halk Üniversitesi’nde toplumsal olarak yaşadığımız en büyükkaoslardan biri olan insanın insana uzaklaşmasını aştık. Kurslara katılankadınlar sadece meslek edinmek, yeteneklerini keşfetmek ve üretmekle sınırlıkalmadı. Aynı zamanda kurdukları güzel dostluklar, paylaşım ve dayanışmaylasosyal terapi imkanı da buldu. İnsanın olmadığı yerde her şey anlamsız. Yollar,binalar yapabilirsiniz; ama içinde insan yoksa ruhu da yok demektir. İnsanvarsa, üretkenliğini, gücünü ortaya koyar.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv