Yazı Boyutu:
Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarının 30. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen İzmir II. Ulusal Müzik Sempozyumunun sonuçları; Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü Ana Sanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Berrak Taranç, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Öcal Özbilgin ve öğretim elemanlarının katıldığı bir toplantı ile değerlendirildi.
Toplantıda konuşan Prof. Dr. Taranç, Konservatuvarımızın 30. kuruluş yılı dolayısıyla İzmir II. Ulusal Müzik Sempozyumunu yaptık. Sempozyuma 60 kadar bildiri, 32 farklı kurumdan ve 25 farklı üniversiteden katılım oldu. 25 üniversitenin iki tanesi yurtdışı kaynaklı olması bizim amacımızın ne kadar kitlelere ulaştığını gösteriyor. Sempozyumumuzda; Müzikte Gelenek, Monernite ve Postmodernite Kavramları, Günümüzde Gelenek, Kültürel Kimlik, Toplumsal Bellek, Toplumsal Yapı, Rol ve Statü, Toplumsal Cinsiyet, Küreselleşme, Çok Kültürlülük gibi olgulara yer verdik. Bizim için en önemlisi 25 üniversitenin Anadolunun farklı yerlerinden gelmesi ve bunların sempozyum boyunca katılımcılarıyla birlikte bizlerle birlikte olmalarıydı dedi.
AMACIMIZ KÜLTÜRLER ARASI İLETİŞİM YOLUYLA BARIŞI SAĞLAMAK
Prof. Dr. Taranç, Ege Üniversitesinin müthiş bir kültürel birikimi var. Biz sadece burada konservatuvar olarak yer almadık. Konservatuvarımızın yanında Ege Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Uygulama Merkezinin desteklemiş olduğu çalışmalar, Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünün desteklemiş olduğu hem doktora çalışmaları hem de yüksek lisans çalışmaları bu sempozyumun oluşmasında çok önemli katkılarda bulundu. Bu sempozyumun diğer amacı da çok karışık olan dünyamızda kültürler arası iletişim yoluyla barışı sağlamaktır. Rektörümüz Prof. Dr. Candeğer Yılmaz hocamıza ve Konservatuvar Müdürümüz Prof. Dr. Öcal Özbilgine çok teşekkür ediyorum dedi.
ÜNİVERSİTENİN VİTRİNİ
Prof. Dr. Özbilgin, Konservatuvarımız Ege Üniversitesinin vitrinidir. Ege Üniversitesinin güçlü imajını göstermekte en önemli araçlardan bir tanesi de bizim yaptığımız sanatsal aktivitelerdir. Bu aktivitelerle zaten kendimizi çok iyi tanıtıyoruz ama bunun yaygın etkisini araştırmak ve göstermek ve bunun bilimsel verilere dayandırma zorunluluğumuz var. Bu nedenle de İzmir II. Ulusal Müzik Sempozyumunu düzenledik. Çok mutluyuz çünkü arzuladığımız bir şekilde oldu. Verdiğimiz iyi izlenim Üniversitemize yakışan bir sonuç ortaya koydu diye konuştu.
EGE ÜNİVERSİTESİNİN GURUR KAYNAĞI
Toplantıda konuşan Prof. Dr. Silkü, Konservatuvarımız Ege Üniversitesinin gurur kaynağı. Bu anlamda gerçekleştirdiği etkinliğin ikincisi de bunun ulusal bazda sınırlı kalmayacağının bir göstergesidir. Bu etkinlik toplumsal yarar bağlamında da ses getireceğini inanıyorum. Konservatuvarımız performansın ötesinde bilimsel araştırma konusunda da hakettiği değeri geçtiğimiz yıllarda Doğan Grubunun ödülüne layık görülerek bunu kanıtladı. Farklı üniversitelerin bir araya gelerek gerçekleştirdiği bu etkinliği aynı zamanda üniversitelerarası boyutuyla da bilime katkı yaptığını görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha fazla katılımcıyla uluslararası boyut da tekrar gerçekleştirileceğine inanıyorum diye konuştu.İZMİR(Ege Ajans/Kenan Yeşil)







