Körfez Festivali’nde Ödül Coşkusu

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilk kez düzenlenen 3 günlük İzmir Körfez Festivali’nin ikinci gününde kano ve yelken yarışlarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Bostanlı Rekreasyon Alanı Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen ödül töreni sonrası sevilen grup Pinhani sahne aldı.

  • 0
  • 726
Körfez Festivali’nde Ödül Coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilk kez düzenlenen 3 günlük İzmir Körfez Festivali’nin ikinci gününde kano ve yelken yarışlarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Bostanlı Rekreasyon Alanı Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen ödül töreni sonrası sevilen grup Pinhani sahne aldı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Arkas Holding, Yelken Federasyonu, Ege Açıkdeniz Yat Kulübü ve Konak Pier işbirliği ile bu yıl ilk kez düzenlenen İzmir Körfez Festivali’nin ikinci gününde ödül coşkusu yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kano ve Yelken yarışlarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Bostanlı Rekreasyon Alanı Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen ödül töreninde ilk önce kano yarışlarında 500 ve 200 metrede yarışan sporcular plaketlerini aldı.
 
Kano yarışlarında 11 kategoride ödül verildi
33 sporcunun katıldığı kano yarışlarında 500 metrede “Minik Erkekler” kategorisinde yarışan Fırat Ünsal birinci olurken, ikinciliği Ali Barış Öztaşçı, üçüncülüğü Onur Bakalım kazandı. “Minik Kızlar” kategorisinde Sude Ünsal birinci, Yağmur Çevik ikinci, Melike Öntürk üçüncü oldu.  “Genç Erkekler” kategorisinde Remzi Özen birinci olurken, bu kategoride ikinciliği Mert Mahmut Çıracı, üçüncülüğü  Emirhan Saman kazandı. 500 metre “Genç Kızlar” kategorisinde Feyzanur Akçay birinci, Zerrin Erdem ikinci, Melisa Yarmagil  üçüncü oldu. “Büyük Erkekler”de  Veli Yalaza birinciliği alırken, ikincilik ödülü Enes Turhan, üçüncülük ödülü ise Ertan Beder’in oldu. “Büyük Bayanlar” kategorisinde  birinciliği Sevcan Kanat, ikinciliği Esay Yurteri aldı.
Kano yarışlarında 200 metrede  “Minik Erkekler”de birincilik ödülü Fırat Ünsal, ikincilik ödülü Onur Bakalım, üçüncülük ödülü ise Ali Barış Öztaşçı’nın oldu.   “Minik Kızlar” da birinci Sude Ünsal, ikinci Yağmur Çevik, üçüncü  Melike Öntürk oldu. Mert Mahmut Çıracı “Genç Erkekler” kategorisinin birincisi olurken, Mert Tan Tanyeli ikinci, Remzi Özen ise bu kategoride üçüncülüğü elde etti. 200 metre “Genç Kızlar” da Feyza Akçay birinci, Zerrin Erdem ikinci, Melisa Yarmagil üçüncü oldu. “Büyük Erkekler” kategorisinde ise birincilik ödülünü Enes Turhal, ikincilik ödülünü Orhan Altun Sesli, üçüncülük ödülünü  Cüneyt Cevhertaş aldı.
 
Yelkende 42 sporcu yarıştı
42 sporunun katıldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Yelken Yarışı’nda “Optimist Genel Kategorisi”nde İzmir Türk Koleji Yelken Kulübü’nden Doğaç Cesur birincilik kürsüsüne çıkarken, ikincilik kürsüsünde Çeşmealtı Yelken Kulübü sporcusu Ecem Toksoy yer aldı. “4.20” kategorisinde birinci ARM Urla Yelken Kulubü’nden Rasim Yaşar ile Kaan Parlas, ikinci ARM Urla Yelken Kulübü’nden Utku Alkan ile Tan Tünay, üçüncü ise Karşıyaka Yelken Kulübü’nden Meriç Efe Aktaş ile Cem Sert oldu. “4.20 Gençler” kategorisinde ARM Urla Yelken Kulübü sporcusu Utku Alkan ile Tan Tünay birincilik ödülünü kazanırken, Karşıyaka Yelken Kulübü’nden Meriç Efe Aktaş ile Cem Sert ikincilik ödülünün sahibi oldu Sporculara başarı plaketlerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan Verdi. “Optimist Junior Genel” kategorisinde Arkas Çeşme Yelken Kulübü’nden Can Ege Kahraman birincilik, İzmir Türk Koleji Yelken Kulübü’nden Yağız Efe Üze ikincilik, Karşıyaka Yelken Kulübü’nden Doğa Gülse Üstüner üçüncülük, Arkas Çeşme Yelken Kulübü’nden Maya Özel dördüncülük yine aynı kulüpten Defne Erdem beşincilik ödülünü aldı. Yelken yarışlarında son olarak “Optimist Junior Kız” kategorisinde de Karşıyaka Yelken Kulübü’nden Doğa Gülse Üstüner birinci, Arkas Çeşme Yelken Kulübü’nden Maya Özel ikinci, yine aynı kulüpten Defne Erdem üçüncülük kürsüsüne çıktı. Sporculara ödüllerini Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç verdi.
 
Büyükşehir’e teşekkür
Bergama ve Selçuk belediyelerinin birlikte düzenlediği “UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turuna” katılan 300 sporcunun da bulunduğu ödül töreninde konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Sporcularımız Bergama’dan yola çıktılar. Bostanlı’da gece kamp yaptıktan sonra ikinci gün Selçuk’a yola çıkarak 200 kilometre pedal çevirecekler. Amacımız İzmir’in iki önemli Dünya Mirası kentini; Efes ve Bergamayı’yı bisiklet turuyla birbirine bağlamak. İki yıldır düzenlediğimiz bisiklet turuna destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Bu projeyi daha da geliştirmek ve diğer Dünya Mirası kentlere taşımak en önemli hedefimiz” diye konuştu. Ödül töreni özellikle gençlerin çok sevdiği Pinhani Grubu’nun konseri ile devam etti. Pinhani Grubu sevilen parçalarını İzmirliler için seslendirirken, festival coşkusu gece geç saatlere devam etti.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv