Körfezi izleyip, açılış yaptı

  • 0
  • 645
Körfezi izleyip, açılış yaptı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Aziz Vukolos Günü için İzmir’e gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ı makamında ziyaret etti. Bartholomeos ve Karabağ, körfeze hakim noktada “barış” için birlikte zeytin ağacı dikti, muhteşem Körfez manzarasını birlikte seyretti. Ardından da yapımı tamamlanan Teras Kafe, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve beraberindeki heyete kapılarını ilk kez açtı.
Başkan Karabağ, Fener Rum Patriği Bartholomeos Bayraklı Belediyesi Çamkıran hizmet binasında çiçeklerle karşılandı. Başkan Karabağ, burada Bartholomeos, üzerinde birçok medeniyetin simgelendiği mühürlü vazo hediye etti. Ziyarette, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris de hazır bulundu.

BARIŞ VE DOSTLUK MEYVESİ VERSİN
Ziyaretin ardından Başkan Karabağ ve Bartholomeos, körfezi kuş bakışı gören Teras Kafe’nin bahçesine zeytin ağacı dikti. Burada konuşan  Fener Rum Patriği Bartholomeos, “İzmir’e ayak bastığımız Cuma gününde şu ana kadar İzmirlilerin sevgisine mazhar oluyoruz. Kendilerine son derece müteşekkiriz. Özellikle bizi ilçelerinde ve İzmir ilinde kabul eden Belediye Başkanlarına ve onların vasıtasıyla ahalilerine İzmir’deki küçük Ortodoks cemaatin sevgilerini ve şükranlarını aynı zamanda bir din adamı olarak benim hayır dualarımı ifade etmek istiyorum. Bu akşam Bayraklı ilçesinde sayın belediye başkanının daveti üzerine mahiyetimle birlikte bulunmaktan mutluluk duyuyorum ve bu beraber diktiğimiz zeytin ağacının barış ve dostluk meyveleri vermesini diliyoruz” dedi.

ZİYARETİ SON DERECE SEVİNDİRİCİ
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise, “Bugün burada tarihi bir anı birlikte yaşıyoruz. İnsanlığın kardeşlik üzerine kurulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda sayın patriğin ilçemizi ziyareti bizim için son derece sevindirdi. Biz bu zeytin ağacını emanet olarak alıyoruz. Türkiye’de barışın Dünyada barışın büyümesi ve bu zeytin ağacının nezdinde koruyarak biz de yaşatacağız. Dilerim Türk ve Yunan halkları ve diğer halklar kardeşlik içinde bir dünya oluştururlar. İnsanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, barış kurlusun diye çalışırlar” dedi. Konuşmaların ardından Bartholomeos ve Karabağ, kürekle zeytin ağacının dibine toprak attı ve suladı.

MUHTEŞEM KÖRFEZ MANZARINI BİRLİKTE SEYRETTİLER
Ağaç dikim törenin ardından Bartholomeos ve Karabağ, Teras Kafe’nin bahçesinden körfez manzarasını seyretti. Başkan Karabağ, yapılan projeler ve yeni kent merkezinin yapılacaklarla ilgili Bartholomeos’a bilgi verdi.
 
TARİHİ BİR ANLA TESİSİMİZİ AÇTIK
Daha sonra heyet kapılarını ilk kez açan Teras Kafe’de yemek yedi. Burada ilk olarak konuşan Başkan Karabağ, “Sevgili patrikle bu ikinci buluşmamız. Midilli çok sesli korosunun Bayraklı’yı ziyaretinde birlikte bir konser düzenlemiştik. 2010 yılıydı. Bizi ziyaret ederek konserimizi izlemişti. Sonradan bizim koromuz da Midilli’ye gitti. Bugün burada aslında tesisimizin açılışını yapıyoruz. Tesisimiz yeni. Sizin bulunduğunuz bir ortamda bir açılış yemeği verelim istedik. Böylece de burayı tarihi bir anla açmış olduk. Burayı sayenizde turizme kazandırmak istiyoruz. Burada birlikte diktiğimiz zeytin ağacını ilelebet koruyacağız inşallah. O ağacı buranın muhtarına emanet ediyorum” dedi.

YUNANİSTAN’DAN KARDEŞ ŞEHİR TALEBİ
Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris ile yemek öncesi sohbet ettiğini anlatan Başkan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti: “Benim konsolosumdan az önce bir talebim oldu. Bizim Yunanistan’da bir kardeş ilçemiz, ilimiz yok. Kardeş ilçe veya il istiyoruz. Onun da sözünü aldık. Zeytin tamam, kardeş tamam, tesis tamam… Bir kardeşimiz olursa Yunanistan’da bu dostluk alışverişini çok daha hızlı geliştiririz diye düşünüyorum. Türk ve Yunan halkları kültürleri ve yaşam tarzlarıyla asla birbirleriyle düşman olamaz. Emperyalist dünyanın büyük güçlerinin dolduruşuna gelip bir daha Türk ve Yunan halkları birbirleriyle kavga etmemelidir. Yaşasın Türk ve Yunan halklarının kardeşliği…. Yaşasın Dünya Halklarının kardeşliği …Yaşasın barış yaşasın kardeşlik”

BARIŞ, DOSTLUK, KARDEŞLİK
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Bayraklı’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bartholomeos, şunları söyledi: “Bir din adamı olarak İzmir’e hem buradaki cemaatimizle birlikte olmak hem de daha güzel daha huzurlu ve daha müreffeh bir yaşama imkan verecek dostluk köprüleri kurmak üzere geldik. Tanrı insanoğluna son derece cömert davranmış ve çeşit çeşit güzelliği bahşetmiştir. Bu güzellikleri korumak güzelleştirmek ve gelecek nesillere layıkıyla devretmek önemli bir vazifemizdir. Bu güzelliklerin arasında barış, dostluk, beraberlik, dayanışma, karşılıklı sevgi ve saygı en önemli olanlardır. On yıllardır barışın huzurlu ortamında gelişen ülkemizin etrafında bugün maalesef çatışmalar ve savaşlar sürmekte. İnsani değerlere en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde kalplerimizin bu savaşın yaralarını sarmak üzere mağdurlarına açmalı ve bu fenalıkların ülkemize bulaşmaması için tüm yetkilerimizi kullanmalıdır” dedi.

GÜZELLİKLERE HAYRAN KALDIK
Bartholomeos, sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Başkan biraz önce makamınızda buluştuğumuzda, ‘Belediye başkanı olarak ikinci dönemim’ dediniz. Muhtelif başka yapılarınızı gördük. Bu tesislerin açılışını yaptık. Bu güzel parkı seyrettik ve parkınızdan güzel İzmir’i seyrettik. Hayran kaldık bu güzelliklere. Böyle güzel şeylere imza atarak daha önce dönemlere layık olmanızı temenni ederiz ve bundan eminiz. Milletvekilliği istemediğiniz taktirde buranın yada daha büyük bir ilin belediye başkanı olmanızı canı gönülden temenni ederiz”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv