Korneanın Sesi ‘dalya’ dedi

Dünyada, -organ nakilli hasta, nakli yapan doktor ve organ bağışçılarından oluşan- ilk müzik grubu olan ‘Korneanın Sesi’, 100’ncü konserinde, Karşıyaka’da sanatseverler ile buluştu.

  • 0
  • 272
Korneanın Sesi ‘dalya’ dedi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünyada, -organ nakilli hasta, nakli yapan doktor ve organ bağışçılarından oluşan- ilk müzik grubu olan ‘Korneanın Sesi’, 100’ncü konserinde, Karşıyaka’da sanatseverler ile buluştu. Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’nde gerçekleşen Aşık Veysel ve Neşet Ertaş Gecesi’nde, organ bağış standı da kuruldu.
 
KORNEANIN SESİ YANKILANDI   
Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi, organ bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Prof. Dr. Sait Eğrilmez ile kornea nakli yaptığı TRT Ses Yarışması Birincisi Cem Cansız tarafından kurulan; organ bağışçısı müzisyenler Dr. Çağlayan Hergül, Mazlum Acar, Senem Ersin Genç, Özgün Düzgün ve Miraç Yılmaz’ın da yer aldığı ‘Korneanın Sesi’ grubu, Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’ndeki 100’üncü konserinde müzikseverlerle buluştu. Gecede, Aşık Veysel ve Neşet Ertaş’tan türküler seslendiren grup, hikayelerini de paylaşarak organ bağışı ve kornea nakli konusunda farkındalık yarattı. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinlikte, organ bağışı yapmak isteyenler için de stant açıldı.
 
BU SESE KULAK VERİN

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Ülkemizin en çok kornea nakli yapılan 5 göz bankasından birinin Tıbbi Müdürü olan Prof. Dr. Sait Eğrilmez, sanatçı kimliğe de sahip çok değerli bir bilim insanı. Hayatına ışık olduğu sanatçı bir hastasıyla ve organ bağışçısı müzisyenlerle kurduğu ‘Korneanın Sesi’ grubu, aynı zamanda organ nakli bekleyen binlerce hastanın da sesidir. Bu anlamlı gece için kendilerine teşekkür ediyor, organ bağışı çağrımızı bir kez daha yineliyoruz” dedi.
 
Prof. Dr. Sait Eğrilmez, "Bugün 100'üncü konserimizi vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız organ bağışının çok değerli bir şey olduğunu anlatmak. Ben Türkiye'de organ bekleyen kişi kalmadığı güne kadar bu konserlerimi sürdüreceğim" diye konuştu.
 
Sanatçı Cem Cansız ise “Söylediğimiz türkülerle organ naklinin ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz. Burada bağışlanan organlardan bir kişi faydalansa bunun mutluluğunu yaşıyorum. Konserler sayesinde çok güzel insanlar tanıdık” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv