Korona hukuku’nun kitabını yazdılar

 Çalışma düzeninden, eğitim sistemi ve sosyal alışkanlıklara kadar birçok alanda yaşamı etkileyen koronavirüs, merak uyandıran yeni hukuki konuları da beraberinde getirdi.

  • 0
  • 2.055
Korona hukuku’nun kitabını yazdılar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 Çalışma düzeninden, eğitim sistemi ve sosyal alışkanlıklara kadar birçok alanda yaşamı etkileyen koronavirüs, merak uyandıran yeni hukuki konuları da beraberinde getirdi. “Kişisel verilerin korunması”, “virüsle mücadelede cezai yaptırımlar” ve “çalışanların hakları” gibi farklı konulara açıklık getirmek amacıyla bir sempozyum düzenleyen İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Hukuk Fakültesi, ortaya çıkan sonuçları bir araya getirerek kitap haline dönüştürdü. Türkiye’nin farklı üniversitelerinde görev yapan 35 hukukçunun, uzmanlık alanlarıyla ilgili değerlendirmeler yaptığı 716 sayfalık kitap, vatandaşların da yararlanması açısından internet üzerinden satışa sunuldu.

“Covid-19 ve Hukuk Sempozyumu” adı verilen kitabın editörlüğünü, İEÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melda Sur ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mine Kasapoğlu Turhan yaptı. Aralık ayındaki sempozyumun ardından yaklaşık 3 ay süren çalışma neticesinde oluşturulan kitap, hukuk alanında yapılan tartışmalar için de yol gösterici olması amacıyla hazırlandı. 

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ PAYLAŞILIYOR
Kitapla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Melda Sur, “Covid-19 salgını, son bir yıldır yaşamımızın her alanını etkisi altına aldı. Salgın sürecinde yaşananlar, hukuk alanında da çeşitli tartışmaların yapılmasına neden oldu; sorunlara çözüm önerileri getirilmeye çalışıldı. Salgınla mücadelede hukuki altyapının hazırlanması ve içtihatların oluşması zaman alacak. Bu alandaki tartışmalara bilimsel katkıda bulunmak amacıyla 10-11 Aralık 2020 tarihlerinde sempozyum gerçekleştirmiştik. Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden akademisyenlerin katıldığı ve hukukun her dalında değerli tartışmaların yapıldığı bu sempozyumu kitap haline getirdik” dedi.

KİTAPTAKİ BAŞLICA KONULAR
- Covid-19'la mücadelede uygulanacak idari ve cezai yaptırımlar
- Kişisel verilerin korunmasında kamu sağlığı istisnası
- Kısa çalışma ve işçinin iş sözleşmesini haklı nedenle fesih hakkı
- Salgının ücretsiz izin uygulamasına etkisi
- İşçinin, iş yerinde Covid-19 kapsamında alınan önlemlere uyma zorunlulukları
- Salgın hastalıkların yönetimi ve devlet sorumluluğu
- Pandemide uygulanan idari kolluk tedbirleri
- Salgının işyeri kira sözleşmelerine etkisi

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv