Koronalı günlerde de zirveye çıktı!

Bostanlıspor yasakların dışında kalan pandemi döneminde de boş durmadı ve tüm sağlık kuralları ile sosyal mesafeyi en iyi şekilde uygulayıp, spor branşı ve sporcu sayısını artırdı. Bostanlıspor, bu süre içinde katıldığı 3 branşta da 25 önemli dereceye imza attı.

  • 0
  • 3.025
Koronalı günlerde de zirveye çıktı!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bostanlıspor yasakların dışında kalan pandemi döneminde de boş durmadı ve tüm sağlık kuralları ile sosyal mesafeyi en iyi şekilde uygulayıp, spor branşı ve sporcu sayısını artırdı. Bostanlıspor, bu süre içinde katıldığı 3 branşta da 25 önemli dereceye imza attı. 

16 yıl önce kapanmak üzereyken semtinin kulübüne sahip çıkmak amacıyla kabul ettiği başkanlık görevini 16 yıldır sürdürdüğünü ifade eden Avni Erboy, “kulübü aldığımızda 12 lisanslı futbolcusu, tek futbol branşı vardı. Kulüp binasının ödemeleri yapılmadığından sokakta kalmış, evrakları ve malzemeleri yer yokluğundan darmadağın olmuş, maç malzemeleri eski başkanın arabasının bagajındaydı. O günlerden bugün geldiğimiz noktada 30 spor branşı olan 3 binin üzerinde spor yapan her yaş grubunda insan, faaliyet gösterdiği 17 spor branşında 1500’ü aşan lisanslı sporcu ordusunu yarattık. Türk sporuna milli sporcular yetiştirdik. Bir dönem kadın milli ragbi takımının ilk yedisinin 5’i Bostanlıspor olarak çıkarmanın gururunu yaşadık. Karşıyaka’ya getirdiğimiz, İzmirlilerle tanıştırdığımız ragbi, Amerikan futbolu, beyzbol, softbol, kickboks, oryantiring, dart branşlarında şampiyonluklar getirdik. Milli takımlarımıza sporcu ve antrenör verdik. Şu anda da Türkiye’nin örnek bir amatör spor kulüplerinden biri olduğumuzu gururla söylemek istiyorum” dedi.

Erboy şöyle devam etti:
“Korona virüslü günlerde teması hiç olmayan ve doğada yapılan oryantiring branşının tescilini yaparak, takım kurduk. Katıldığımız ilk yarışlardan itibaren 2 ay içinde 15 madalya kazandık. Bunlardan birisi Alanya’daki Uluslararası Turnuvadan 3.lük olarak geldi. Türkiye Şampiyonasının ilk ayağında bir ikincilik, 1 üçüncülük elde ettik. Masa Tenisinde bireysel derecelerle mutlu olduk. Yarışmaların yapıldığı dönemde, MuayThaide EMF CUP Antalya Uluslararası Avrupa Şampiyonası’nda 2 Avrupa ikinciliği, 1 Avrupa üçüncülüğü, 2 İzmir şampiyonluğu, 2 İzmir ikinciliği, 1 de üçüncülüğü kazandık. Martın ortasında da bu ve yakın temas branşlarının faaliyetlerine ara verildi. Futbolda liglerin birleştirilmesiyle 1. Amatör Lige yükseldik.”
2021 yılında futbol başta olmak üzere, tenis, atletizm, oryantiring, masa tenisi, muaythai, kick boks, dart, halk oyunları, jimnastik branşlarında yarışmacı gruplarımızla liglere hazırlanacağız. Salon problemimizi çözersek basketbol, voleybol, hentbol, futsal, havuz bulduğumuz takdirde de sualtı sporları (sualtı ragbisi, paletli yüzme) branşlarımızı yeniden faal hale getireceğiz. Amerikan futbolu, ragbi, beyzbol, softbol, bocce, çim hokeyi branşları için antrenör bulamıyoruz. Bunları da çözersek faaliyete kaldığımız yerden devam edeceğiz.”   

 
Bostanlıspor’da başarının sırrının spor yapmaktan önce insanlığa verilen değerlerin olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Avni Erboy, “Sporda geleceği görenlere doğru adres” sloganımızla hareket ederek, kulübümüze gelen her kim olursa olsun eşit davranıyoruz. Onların ayrıcalığı kendilerinin yarışmalarda yaptığı başarıları. Onun dışında her şey eşit. Velilerle üst düzeyde ilişki kurmak, kulübün bir aile ortamı içinde yönetilmesini sağlamak ve paylaşımcı olarak veli ile sporcuların fikirlerine önem vermek de ana prensiplerimizin içinde. Olmazsa olmazımız fair play. Maçlarda bu kuralı çiğneyeni affetmiyoruz. Dostluk, arkadaşlık, iyi ilişkiler spordaki başarının önünde olduğu kulüp Bostanlıspor. Ayrıca sporcularımızın derslerini de takip ediyor ve okullarındaki durumlarını da bir şekilde öğreniyoruz. Okulda öğretmenlerini, evde velilerini, ailelerini üzenleri aileleriyle birlikte eğitmeye ve onlara doğru yolu göstermeye de özenli davranıyoruz. Zaman zaman doktor arkadaşlarımızdan oluşturduğumuz sağlık kurulumuzdan, eğitimler içinde Spor Fakülteleri öğretim görevlilerinden oluşan bilim kurulumuzdan destek alıyoruz. Onların fikirlerini oldukça önemsiyoruz” diye konuştu.

Başta Belediye spor kulüpleri olmak üzere hiçbir zaman hiçbir kulüpler rekabete girmediklerini, haddini bildiklerini ancak sahada da yarışma ruhunu unutmadıklarını belirten Erboy, “imkânlarımız çok ama çok kısıtlı. Biz ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, az zamanda büyük işler başarmak zorundayız. Ayrıca parayla bu işlerin hepsi yapılır. Ama önemli olan parasız, amatör ruhla yaparak mutlu insanlar topluluğu yaratmak. Başarıyı elde etmek. İşte biz bunu gerçekleştirdik. Desteği olanlar binlerce teşekkürler “ dedi.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv