Kosgeb toplantı yaptı

  • 0
  • 944
Yazı Boyutu:

Küçük ve Orta ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), İleri Biyomedikal Ar-Ge Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde, DEܒlü öğretim üyeleri ve öğrencilere girişimcilik kredileriyle ilgili bilgi verdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Proje Yönetim ve Destek Birimi (PRODEB) tarafından organize edilen toplantıya DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özgören, İleri Biyomedikal Ar-Ge Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Baysal, KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı ile akademisyenler katıldı.
Toplantının açılışında konuşan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özgören ise, üniversitemizdeki girişimciliğin en büyük motorlarından birinin KOSGEB olduğunu belirterek, “Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi bünyesinde kurulacak Biyomedikal Teknopark'ın, Türkiye'de bu alanda ilk olacak. Hem Tınaztepe Yerleşkesi’nde hem de İnciraltı’ndaki Sağlık Yerleşkeleri’nde yer alacak akademik kuluçka bölgelerinin girişimciliği ateşleyecektir. Toplu ekosistemlerde çok heyecanlı şeyler göreceğiz” dedi.
KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, Türkiye genelinde toplam 28 Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) bulunduğunu belirterek, “Teknoloji Geliştirme Merkezleri’nin kuruluş amacı, üniversitelerin sahip olduğu bilim ve araştırma altyapı potansiyeli yeni ürün, yeni bilgi ve hizmet üretmek üzere özellikle KOBİ’ler ile girişimcilerin hizmetine sunarak, bölgenin ve ülkenin gelişimine katkı sağlamaktır. İzmir’de ; Dokuz Eylül ve Ege Üniversiteleri’nde TEKMER Merkezlerimiz işliyor. Tınaztepe Yerleşkesi’ndeki TEKMER ‘de 13 kuluçka ile yüzde 80’ni dolu durumdadır” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

‘Mavi yaka’ yerine ‘metal yaka’

Kurgusal duruşma’dan ödülle döndüler

Türkiye için yetiştirim model önerisi

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Arşiv