Köyde senfonik konser

Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yılı etkinlikleri kapsamında Efeler Belediyesi işbirliği ile Kadıköy köyü, köy çevre köy halklarının da katılımı ile Köyde Senfonik Konser konseptinde bu gün (8 Eylül 2020) saat 20.00’de halka açık ve ücretsiz bir konser olarak gerçekleştirilecek.

  • 0
  • 1.951
Köyde senfonik konser
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yılı etkinlikleri kapsamında Efeler Belediyesi işbirliği ile Kadıköy köyü, köy çevre köy halklarının da katılımı ile Köyde Senfonik Konser konseptinde bu gün (8 Eylül 2020) saat 20.00’de halka açık ve ücretsiz bir konser  olarak gerçekleştirilecek.

Milli kültürümüzün ve kimliğimizin vazgeçilmez  temel  unsurlarından biri olan güzel sanatların halkımızın ayağına götürülmesi tanıtılıp sevdirilmesi amacı ile sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Aydın ili Efeler Belediyesi işbirliği ile İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, TRT ve Halk müziği sanatçılarından oluşan ve Genel Sanat Yönetmenliğini İzDSO sanatçısı  Kenan Gökaya’nın, Sanat Koordinatörlüğünü Hikmet Çokağır’ın üstlendiği 20 kişilik Turkısh Brass Ensemble Orkestrası’nın solistliğini  Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Solist Sanatçısı Derya Derin , İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Tenor Burak Dabakoğlu, Türk Halk Müziği bağlama sanatçısı Caner Şimşek yer alırken, şiirler ise Genel Sanat Yönetmeni Kenan Gökaya tarafından seslendirilecek.

 GAZ LAMBASI IŞIKLA, TRAKTÖR RÖMORKU PODYUM
TURKISH BRASS ENSEMBLE ORKESTRASI’nın güzel sanatlar eğitimini mümkün olan her türlü araç, gereç, yol ve yöntem ile okul öncesi, okul sırası ve okul sonrası her yaştaki insanımıza çok çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri ile ulaşılarak güzel sanatların tanıtılması halkımızın sanatsal duyarlılıklarının eğitilip geliştirilmesi beğeni düzeylerinin ve estetik duygularının yükseltilmesi amacı ile gerçekleştireceği konserde nostaljik olarak GAZ LAMBASI IŞIĞI kullanılırken ayrıca traktör römorkları da podyum olarak kullanılacak.

AŞIK VEYSEL DE VAR, MOZART DA VAR
Konser programında  Mozart  Küçük Bir Gece Müziği, Türk Marşı, Çaykovski Napoliten Dans ve Swan Lake (Kuğuların Dansı), Arr. Jeon Hun Classical Medley, Arr. Arda İnellioğlu Espana Cani, M.Rodriguez La Cumparsita, İsmail Dede Efendi :Yine Bir Gülnihal, Aşık Veysel: Uzun İnce Bir Yoldayım, G.Verdi La Donna mobile, O Sole Mio, Secaattin Tanyerli: İlk Türk Tangosu Sevdim Bir Genç Kadını, Necdet Koyutürk Papatya Gibisin Beyaz ve İnce, Teodora Cottrau Santa Lucia ile  Kerimoğlu ve Harmandalı Zeybeği sunulacak ve Kerimoğlu ile Harmandalı Zeybeği’ni Selim Özyol sergileyecek.
 
KÖY ÇOCUKLARINA ENTRÜMANLAR TANITILACAK
TURKISH BRASS ENSEMBLE Orkestrası Genel Sanat Yönetmeni Kenan Gökkaya’nın yönetiminde gerçekleştirilecek etkinlikte çocuklara enstrümanlar teker teker tanıtılırken, onlara çocuk şarkılarından örnekler seslendirilecek.
Kenan Gökkaya,  Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket isterim”, Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun “Türküler dolusu”, Yahya Kemal Beyatlı’nın “ Sessiz gemi”, Faruk Nafiz Çamlıbel’in “Bizim memleket” , Orhan Şaik Gökyay’ın “Bu vatan kimin”,  Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın “ Mustafa Kemal'in Kağnısı”, Nazım Hikmet’in Davet’i ni seslendirecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv