Kredi indirimiyle bahar esintisi

Önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından da Başbakan Binali Yıldırım’ın konut kredisi faizlerinde indirim beklediklerine yönelik açıklamalarıyla birlikte faizlerinin aylık yüzde 1’in altında görülmeye başlamasının herkes için fırsat oluşturacağı belirtildi.

  • 0
  • 605
Kredi indirimiyle bahar esintisi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından da Başbakan Binali Yıldırım’ın konut kredisi faizlerinde indirim beklediklerine yönelik açıklamalarıyla birlikte faizlerinin aylık yüzde 1’in altında görülmeye başlamasının herkes için fırsat oluşturacağı belirtildi. Konutta indirim öncesi 1.14 olan aylık kredi faizinin yüzde 0.90’a gerilemesiyle birlikte vatandaşlar, 60 ay vadeli 100 bin TL kredide 8 bin 760 TL daha az geri ödeme yapacak.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Yetkiner, dünyanın tüm önemli ekonomilerinde faiz oranlarının düşük seviyelerde seyrettiğine dikkat çekerek, konut faizlerinde yaşanan ciddi düşüşlerin başta ticari krediler olmak üzere diğerlerine de uygulanması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Yetkiner, “Kredi faizlerindeki indirimin kredi kartlarının taksit sayısının artırılması ile desteklenmesi sağlanırsa, Türkiye ekonomisi ciddi bir talep yönlü büyüme yaşayacaktır. Ertelenmiş konut talebi olan hanehalkları için düşük konut kredisi faiz oranları bir fırsattır. Bütçe sınırlarında kalmak şartıyla ertelenmiş konut talepleri olan hanehalkları şu anda ortaya çıkan uygun iklimden yararlanabilirler. Konut harcamalarındaki artış, inşaat sektörünün çok güçlü ileri ve geri bağlantıları sebebi ile Türkiye ekonomisine bahar havası yaşatabilir” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv