Yazı Boyutu:
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehit Asteğmen Kubilay anısına düzenlenen Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu bu yıl 9. kez koşulacak. Türkiyenin en başarılı atletlerini bir araya getirecek koşu için son başvuru tarihi 22 Aralık Salı günü.
Menemen ilçesinde 85 yıl önce meydana gelen kanlı ayaklanmada, Cumhuriyet karşıtı güçler tarafından şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ve arkadaşları, 23 Aralıkta anılacak. Anma etkinlikleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu, ülkenin başarılı atletlerini bir araya getirecek.Bu yıl 9. kez düzenlenecek 10 kilometrelik koşu, Çanakkale Asfaltından başlayarak Menemendeki Şehit Asteğmen Kubilay Anıtı önünde sona erecek. Startı saat 08.00de verilecek koşu 4 kategoride koşulacak.
Toplam 30 bin TL ödüllü yarışmaya son başvuru tarihi olarak 22 Aralık Salı günü belirlendi. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Sporları Salonunda saat 17.00ye kadar kabul edilecek kayıtlar hakkında ayrıntılı bilgi 0232 293 4213 nolu telefon numarasından alınabilecek.
Büyük Erkek (1995 doğumlu ve üzeri), Büyük Kadın (1995 doğumlu ve üzeri), Genç Erkek (1996-1997 doğumlular), Genç Kadın (1996-1997 doğumlular) kategorilerinde düzenlenecek yarışma için her kategori için biricilik ödülü 2.500, ikincilik ödülü 2.000, üçüncülük ödülü 1.500, dördüncülük ödülü 1.000, beşincilik ödülü 500 TL olarak belirlendi.









