Küçük Amal’ı, İzmir’de 6 göçmen çocuk kuklası karşılayacak...

Onu, 3,5 metre boyunda bir kukla olarak gördüğünüzde sakın şaşırmayın. O aslında küçücük yüreğiyle, dünyaya büyük bir seslenişte bulunmak için yollara düştüğü için böyle heybetli duruyor…

  • 0
  • 762
Küçük Amal’ı, İzmir’de 6 göçmen çocuk kuklası karşılayacak...
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Onu, 3,5 metre boyunda bir kukla olarak gördüğünüzde sakın şaşırmayın. O aslında küçücük yüreğiyle, dünyaya büyük bir seslenişte bulunmak için yollara düştüğü için böyle heybetli duruyor…

İnsanlardan sevgi, şefkat ve yardım bekleyen Küçük Amal, henüz 9 yaşında Suriyeli bir mülteci kız ve sadece kaybettiği annesini bulmak istiyor…

8 BİN KİLOMETRE YOL GİDECEK
Ve anneciğini arayan Suriyeli minik Amal’ın kuklası, 4 ay sürecek The Walk-Yürüyüş projesi için 27 Temmuz'da Gaziantep'ten yolculuğuna başladı bile.

Gezici bir festival olarak tasarlanan ve 3 Kasım’da Birleşik Krallık'ta sona erecek bu yolculukta Amal, sekiz ülkede 8 bin km yol kat edecek.

Her ilde farklı etkinliklerle karşılanacak Amal’ı, Türkiye’den ayrılmadan önce en son İzmirliler bağrına basacak.

KEMERALTI’NDAN KONAK’A…
Minik Amal’ı burada, İzmir Uluslararası Kukla Günleri ve Goethe Enstitüsü tarafından hazırlanan, Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen akla gelmeyecek bir sürpriz bekliyor.

Çünkü Amal, 6 Ağustos Cuma günü, İzmir Uluslararası Kukla Günleri'nin düzenlediği atölyelerde hayat bulan 6 göçmen çocuk kukla tarafından karşılanacak. Ve küçük Amal aynı gün, yeni arkadaşlarıyla Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndan, saat 18.00’de Konak Meydanı’na yürüyecek.

MİNİK GÖÇMENLERDEN 6 KUKLA
Amal’ı kucaklayacak 6 dev kuklayı, kentteki 18 göçmen çocuk 2 aylık bir çalışmayla tasarladı ve oynatmayı öğrendi. Projeye katılan 9-12 yaş aralığındaki çocuklar, eğitmenleri aracılığıyla 3 çocuktan oluşan 6 ayrı gruba ayrılarak kurgusal birer göçmen çocuk karakteri tasarlayıp bunları kuklaya dönüştürdüler.

HER BİRİNİN HİKAYESİ FARKLI
Her grup, göçmen çocukların ruh dünyasını, hayallerini, korkularını, ihtiyaçlarını, kaygılarını ve umutlarını yansıtan; Abdullah, Cemre, Enes, Hasan Osman, Lina ve Ayşe isimlerinde, farklı kişisel özelliklere, değişik hayat öykülerine ve görünüşlere sahip 6 kukla yaptı. 2.5-3 metrelik bu kuklaları, yine onları tasarlayan minik göçmenler oynatacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv