Küçük Şeyler’e ‘Bahar’ geldi

  • 0
  • 594
Yazı Boyutu:

Bornova Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri soğuk ve yağışlı günlerden sonra havaların ısınması öncesi tişörtlerin hazırladılar. Öğrenciler, beyaz tişörtlerin üzerine rengârenk kumaş boyalarını kullanarak arzuladıkları bahar renklerini şekillendirdiler…
 
Çocuklara ‘suflörsüz’ bir eğitim vermeyi amaçlayan Bornova Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri, “Bahar”ı karşılamak için kolları sıvadılar. Öğrenciler, öğretmenlerinin gözetiminde beyaz tişörtlerin üzerine rengarenk kumaş boyalarıyla düşlerindeki figürleri işlediler.
Baharın ilk işaretleri olan her yerin yeşillenmesi, ağaçların çiçek açmasına karşın hava koşullarının bir türlü olanak tanımaması nedeniyle bina içlerinden dışarıya çıkamayan öğrenciler özlemlerini bu yolla dile getirdiler. Özellikle hayvan, melek figürleri çizen ve boyayan öğrencilerin özlemlerinin bazılarını da resmettiler… Kimisi bisiklet, kimisi oyuncak figürleri çizen öğrenciler en büyük özlemlerinin güneş açtığında yeşil alanlarda yeni tişörtleriyle alabildiğince koşup oynamak olduğunu vurguladılar. Nedeni sorulduğunda ise, “Dışarıya çıkıp oynayabiliyorduk ama Eskimolar gibi sıkı sıkı giyinip çıkıyorduk. Şimdi daha rahat oynayıp koşturabileceğiz” yanıtını verdiler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv