Küçük Şeyler’in BÜYÜK Balosu!..

  • 0
  • 893
Yazı Boyutu:

Yeni yıla girerken tüm kişi ve kuruluşları saran heyecan Bornova Küçük Şeyler Anaokulu öğrencilerini de sardı. Öğrenciler yeni yılı düzenledikleri Büyük Kıyafet Balosu ile kutladılar. Öğrencilerin her birinin (klasik masal kahramanları kullanmadan) giydikleri giysilerin birbiriyle örtüşmemesi ve çocukların coşkusu dikkat çekti…
 
Yeni yıl için okulda düzenlenen etkinlikte öğrenciler, okul yönetiminin isteği doğrultusunda (Noel Baba, Örümcek Adam, Ben 10, Batman vb gibi klasik kahramanların yerine) çocukların renkli dünyasını ifade eden, kendi tarzlarını oluşturan, masal kahramanları, yöresel ve etnik, evrensel milletleri temsil eden giysilerle dikkat çektiler. Yüzü aşkın öğrencinin birbirleriyle örtüşen giysiler giymemeleri dikkat çekti. Klasik asker polis ya da yerel giysilerin yerine jokey, kaptan, korsan, Rapunzel, Dinazor, sünnet çocuğu, şövalye, kelebek, Kızılderili, ahçı, ressam, kovboy giysileri giymeleri ilgi çekti. Okulun etkinlik alanında müzik eşliğinde grup oyunları oynayan öğrenciler palyaço ile doyasıya eğlendiler. Öğle yemeğinde ‘Yılbaşı Menüsü’ yiyen öğrenciler öğleden sonra da konfeti yağmuru eşliğinde yeni yıl pastalarını kestiler.
Okul Müdürü Selami Korkmaz, ‘suflörsüz’ eğitim veren okullarında, böylesi bir etkinlikte çocukların özgür iradeleri ile kendi tarzlarını oluşturmalarının sevindirici olduğunu belirterek, “Çocuklarımızın seçimlerine baktığınızda ne denli özgür olduklarını görebiliyorsunuz. Kimsenin aklına gelmeyecek mesleklerin bile giysilerini giyen çocuklarımız yüzümüzü güldürdü. Avucumuzdaki küçük mutlulukların, tüm dünya çocuklarına büyük umut ve mutluluk olarak dönmesini diliyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv