Küçük Şeyler’in Kent turu!..

  • 0
  • 638
Yazı Boyutu:

Prof.Dr. Üstün Dökmen Yaşam Boyu gelişim ve Eğitim Akademisi bünyesindeki Bornova KüçükŞeyler Anaokullarının öğrencileri “Kültür Turları” kapsamında yaşadıkları kentitanımaya çıktılar. Öğrenciler Konak’ta İzmir’in Sembolü Saat Kulesi’ni, HasanTahsin İlk Kurşun Anıtı’nı yakından incelediler, güvercinleri beslediler.Körfez Vapuruyla Bostanlı’ya geçen öğrenciler burada da martılara gevrek atmayıihmal etmediler.  

Verdiği‘Suflörsüz eğitim’ ile dikkatleri çeken Bornova Küçük Şeyler Anaokuluöğrencileri birlikte, yaşadıkları kenti tanımaya çalışıyorlar. Zaman geldiğindemüzeye, tiyatroya, opera ve baleye giden öğrenciler, yaşamın bir parçası olanitfaiye, arama kurtarma, deprem merkezi gibi yaşamsal önemi olan birimlere degidip bilgi alıyorlar. 

Öğrencilerbu kez bulundukları kenti tanımak amacıyla düzenlenen mini İzmir Turu’naçıktılar. Servis araçlarıyla Konak’a gelen öğrenciler burada öncelikle SaatKulesi ve Hasan Tahsin İlk Kurşun Anıtı hakkında bilgi aldılar. ÖğrencilerHasan Tahsin’in ne iş yaptığından, kaç yaşında olduğuna dek sorular sordular.Saat Kulesi’nin dört bir yanında saatler bulunması, Kule’nin altındaki çoksayıdaki çeşme de öğrencilerin ilgi odağı oldu. Konak Alanı’nda güvercinlereyem veren ve onlarla uzun süre zaman geçiren öğrenciler daha sonra KörfezVapuru’na binerek Bostanlı’ya geçtiler. Vapurda kumanyaları olan ‘portakal suyuve kumru’yu yiyen öğrenciler indiklerinde de martıları beslemeyi ihmaletmediler. 

OkulMüdürü Emel Ergüven, “Çocuklarımız okulda bilgi alırlarken, bu tür gezilerlebunların yaşama geçmiş biçimini de görme fırsatını elde ediyorlar. Bu gezilerçocuklarımızın bakış açılarını da geliştiriyor” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv