Kukla Festivali büyüledi

  • 0
  • 497
Kukla Festivali büyüledi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi'nin de destekçileri arasında yer aldığı, dünyanın en büyük kukla festivallerinden biri olan, “9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri” Karşıyakalılardan tam not aldı. Bir hafta daha sürecek olan gösterileri, şu ana kadar Karşıyaka'da 3 bine yakın sanatsever izledi.

23 ÜLKEDEN KONUK KUKLA TİYATROLARI
Dünya çapındaki dev organizasyon çerçevesinde, 23 ülkeden 40 kukla tiyatrosu topluluğu, İzmir’deki çeşitli kültür sanat merkezlerinde gösteriler sunuyor. Karşıyaka’da da Norveç, Sırbistan, Bulgaristan, Rusya ve İtalya’dan gelen ünlü kukla tiyatroları sahne alıyor. Hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik oyunlar izleyicilerle buluşurken, başta çocuklar olmak üzere, kukla tutkunları da gösterilere büyük ilgi gösteriyor.

YOĞUN İLGİ
6, 9 ve 11 Mart’ta Karşıyaka Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde izleyici karşısına çıkan ‘Büyülü’, ‘Üzgün Prens’ ve ‘Macera’ isimli kukla gösterilerini başta anaokulu ve ilkokul öğrencileri olmak üzere üç bine yakın Karşıyakalı izledi. Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘Gerçek Bremen Mızıkacıları’ ise ilkokul öğrencilerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Sosyal ve kültürel faaliyetlerle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi’nin ücretsiz olarak izleyici karşısına çıkardığı gösterimler hem öğrencilerden hem de Karşıyakalılardan tam not aldı.
 
19 MART’A KADAR DEVAM EDECEK
Karşıyaka’da 19 Mart’ta sona erecek olan 9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri gösterimleri bir yetişkin ve üç çocuk oyunu ile devam edecek. Yetişkinlere yönelik ‘Özgür Palyaço’ isimli oyun 17 Mart’ta Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde sahnelenecek. Çocuklara yönelik oyunlar 'Kırmızı Çiçek’ 15 Mart’ta, Bir Sirk Parodisi’ isimli oyun da 17 Mart’ta Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde sergilenecek. ‘Çirkin Ördek Yavrusu’ ise 19 Mart’ta Ahmet Piriştina Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv