KULAKLARIN PASINI SİLDİ

  • 0
  • 705
Yazı Boyutu:

Kentin tartışmasız en aktif sanat merkezlerinin başında gelen ve düzenlenen her etkinlikte İzmirlileri mutlu eden Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro sahnesi bu kez muhteşem bir resitale ev sahipliği yaptı.
 
Ülkemizin önde gelen genç sanatçılarından flütist Bülent Evcil ve piyanist Gökhan Aybulus ikilisinin birlikte sahneyi paylaştığı gecede sanatseverler unutulmaz bir konsere tanıklık etti.
Flüt Piyano resitali için salonu dolduran konuklar bu muhteşem dinleti karşısında  adeta büyülenirken kulakların pası da silinmiş oldu.
 
Dünyaca ünlü flüt virtüözü Sir James Galway tarafından kuşağının en iyi flütçüsü olarak tanımlanan Bülent Evcil ve dünyaca ünlü müzisyenlerle konserler vererek büyük beğeni toplayan birçok ödülün sahibi piyano sanatçısı Gökhan Aybulus, Karşıyaka dinletisine Mozart’ın Si Bemol Majör ve La Majör “Flüt ve Piyano Sonat”ları ile başladı. Yine bir başka müzik dehası olarak tanınan  Rahmaninov’un “Corelli’nin bir  Teması Üzerine Varyasyonlar” ile resitalin ilk bölümü tamamlayan sanatçılar, dinletinin ikinci bölümünde Debussy’nin “Syrinx” ve Bach-Bussoni’nin Koral prelüd  “Nun komm der Heiden Heiland ” tınılarını seslendirdi.. Resital yine Mozart ile son buldu İkili, büyük bestecinin bu kez Do Majör ve Si Bemol Majör “Flüt ve Piyano sonat”larını Karşıyakalı sanatseverler için yorumladı.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv