Kültür ve sanat çok konuşulacak

  • 0
  • 1.308
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi ocak ayındakültür ve sanat etkinlikleriyle yine dopdolu. Ocak ayı programı; tiyatrodan,sinemaya, kitap tanıtımından imza gününe, konserlerden söyleşilere ve sergilerekadar her yaş grubuna hitap ediyor. Prof.Dr.Türkan Saylan Alsancak KültürMerkezi, yeni yılda; Şafak Attaroğlu ile Aysel Özkan’ın  resim sergisine ev sahipliği yapacak.             

Çarşamba toplantıları aralıksız sürüyor, bu ay  Mukadder Özakman’ın sunumuyla “İzmirSinemaları” konuşulacak. Yılın ilk konserinde Türk Sanat Müziği korosu şef ŞifaYılmaz yönetiminde “Hoş geldin 2014” diyecek.
Sağlıkta dönüşüm konferansınıkaçırmayın.
 
Dr.Ülkümen Rodoplu, yeni yılda sağlığınıza yön verecek bilgileraktaracak. Yeni yılın ilk ayında İzmir Ticaret Lisesi kuruluşunun 90’ıncıyılını muhteşem bir konser ile kutlayacak.             

Kitap tanıtım gününde yazarGülşan Elikbank,”Uykusuzlar” isimli yeni kitabını tanıtacak, okuyucularıylasöyleşide bulunacak.
 
Geleneksel yazarlar İzmir için okuyor gününde İclal
Aydında Bir Cihan Kafes adlı yeni romanını kendisi okuyacak.
 
Ocak ayı kitaptanıtımının en yoğun olduğu dönem olarak anılacak. Yine İzmirli yazar TufanAtakişi,”Kralın İzmir Günleri” kitabını okuyucuyla buluşturacak.              

Bu ay, Usta’ya Saygıetkinliğinde ekonomi ve kent tarihi üzerine araştırmaları da içeren sekiz ayrıkitabı bulunan Melih Gürsoy konuk olarak katılacak.
 
Tek kişilik gösterisiyleher zaman ilgi odağı olan Mesut Yar, “Burada Laf Çok” diyerek İzmirlilereseslenecek.
Türk Halk Müziği yeni yıl konserinde usta türkücü Bahar Almaçyönetimindeki koro yine birbirinden güzel Ege türküleriyle sanatseverlerinkulaklarının pasını silecek.
Çocukların kaçırmaması gereken bir gösteriyleKarınca Çocuk Tiyatrosu perdelerini açacak. “Nasreddin Hoca ile Karakaçan ”İsimli oyun minikleri kahkahaya boğacak.                 

Ankara Ekin Tiyatrosu yeni yılayeni bir oyun ile giriyor. “Söz Meclisten İçeri” isimli oyun hain bir tuzak ilearamızdan ayrılan Uğur Mumcu’nun kaleminden çıkmış.
Ardından 24 Ocak Cuma günüaramızdan ayrılışının 20’nci yılında Uğur Mumcu için anma töreni düzenlenecek.Ocak ayının son günlerinde Adnan Saygun Kültür Merkezi büyük salonunda“Karantinalı Despina” adlı müzikal ile Genel Sanat Yönetmeni Kenan Gökkayasanatseverlere “merhaba” diyecek. Han Tiyatrosu “Orhan Veli’den OltanınUcundaki Şiirler oyunuyla ocak ayı etkinliklerini kapatacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv