Kültürün ve sanatın yeni adresi; Dikili

  • 0
  • 580
Kültürün ve sanatın yeni adresi; Dikili
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dikili Belediyesi yaz döneminde olduğu gibi kış döneminde de kentte kültürel, sanatsal yatırımlarla spora ve eğitime katkı sunacak yatırımlara ağırlık verecek.
 
Sosyal belediyecilik anlayışı ile gerçekleştirdiği altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla kentte hizmet devrimi yaratan Dikili Belediyesi, kültür ve sanat alanında da yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiriyor.
 
 “Biz Hazırız”
CHP’li Mustafa Tosun’un başkanlık koltuğuna oturmasının ardından başlayan süreçte, düzenlediği ücretsiz hobi ve meslek edindirme kurslarıyla da adeta bir okul gibi hizmet veren Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün çalışanları yoğun geçecek kış sezonu öncesi “biz hazırız” mesajı verdi. Son iki yılda bünyesinde açtığı hobi ve meslek edindirme kursları ile düzenledikleri ve katıldığı etkinliklerde örnek bir başarı elde eden Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevlileri, Ekim ayının son haftasında başlayacak olan kış dönemi hobi ve meslek edindirme kurslarında da oldukça iddialı.
 
Kış Dönemi Kursları Ekim Ayının Son Haftası Başlıyor
Yaz döneminde gerçekleştirdiği kurslarla Dikilililerden tam not alan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanları kış dönemine yönelik kurs hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor. Keman, Gitar, Drama, Tiyatro, Karate, Bale, Plates, THM, TSM ve Çocuk Korusu branşlarındaki hobi kurslarıyla; el sanatlarından pastacılığı da kadar birçok alanda verilecek meslek edindirme kurslarının hayata geçirileceği kış dönemi kursları Ekim ayının son haftası başlayacak. Alanında uzman eğitmenler tarafından ücretsiz olarak verilecek kurslardan Dikilili hemşerilerinin rahat bir şekilde yararlanması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Dikili Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yılda 7’den 70’e herkesin gönül rahatlığıyla tercih edeceği eğitim kursları olma özelliğini devam ettirmek istiyor. Müracaatlarının başladığı kurslara katılmak isteyen vatandaşların kimlik fotokopisi ve bir adet vesikalık fotoğraf ile şahsen Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne başvurması gerekiyor.
 
“Vatandaşlarımızın Huzur Ve Mutluluğu İçin Var Gücümüzle Çalışıyoruz”
Çağdaş yaşama büyük önem verdiklerini her fırsatta vurgulayan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da, ilçelerinin refah seviyesi en yüksek kentlerden biri olması için sosyal ve kültürel projelere de ara vermeden devam ettiklerini belirterek, "Göreve geldiğimiz günden bu yana vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu için var gücümüzle çalışıyoruz. Bir yandan kente fiziki yatırımlar yaparken diğer yandan da 7’den 70’e her yaştaki vatandaşımızın hayatlarını sanatla, sporla, kültürle süsleyip, onların yeni bir meslek sahibi olmasına, meslek hayatında daha nitelikli, daha üretken ve daha girişimci olmasına katkı sunmak için kurslar düzenliyoruz" dedi.
 
“Başkanımızla Gurur Duyuyoruz”
Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Aydan Evren de “Dikili halkımıza kaliteli hizmet üretme yolunda bize büyük destek veren belediye başkanımız Mustafa Tosun’la ne kadar öğünsek az. Çünkü diğer müdürlüklerimiz gibi bizim müdürlüğümüzde yaz döneminde başkanımızın verdiği destekle hemşerilerimize kaliteli hizmet sunmanın mutluluğunu yaşadı. Ekim ayında başlayacak olan kış döneminde de başkanımızın verdiği büyük destekle başarı çıtasını en üste çıkararak Dikilili hemşerilerimize hem keyif alacakları hobi kurslarını hem de meslek sahibi olmalarına büyük katkı sunacak meslek edindirme kurslarını gerçekleştireceğiz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv