Kumaşlar tablo oldu

  • 0
  • 496
Yazı Boyutu:

‘Sıradışı Ressam’olarak bilinen 83 yaşındaki Sevil Yalçınduran’ın ‘Kumaşların Dili’ sergisiKonak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’ndesanatseverler ile buluştu. 
 
Farkyaratan sergilerin adresi Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek EşrefpaşaKültür ve Sanat Merkezi, sanatseverleri sıradışı bir ressamın sıradışısergisiyle bir araya getirdi.
 
Kumaş dışında hiçbir malzemenin yer almadığı vedünyada tek olma özelliğine sahip tekniğiyle sanat dünyasını şaşırtan SevilYalçınduran ‘Kumaşların Dili’ sergisini izleyici karşısına çıkardı.
 
83yaşındaki sanatçı, izleyenlerden olumlu görüşler ve övgü aldığını, bunun dakendisini mutlu ettiğini ifade ederek çalışmalarını şu sözlerle anlattı:    “Dahaönce suluboya ve yağlıboyayla çalıştım, her zaman resim yaptım. Sonra kırk yamaçalıştım.
 
Ancak bu beni çok tatmin etmedi ve kumaş parçalarını küçültmeye,yapıştırarak birleştirmeye başladım. Zamanla kendi tekniğim oluştu. Tablolardafırça, boya, kalem hatta  çizgi bile kullanmıyorum; tamamen kumaş parçalarındanoluşuyor. Bildiğim kadarıyla böyle bir çalışmayı dünyada yapan başka hiçbirsanatçı yok.”

Peyzajdanhayvan figürlerine, soyut çalışmalardan Atatürk portresine farklı tarzlarıkendi tekniğinde birleştiren sanatçının bini aşkın kumaş parçasıyla oluşturduğutablolar göz doldurdu. Kumaş dışında hiçbir malzeme kullanmayan sanatçının 52tablodan oluşan ‘Kumaşların Dili’ sergisine izleyenler tam puan verdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv