Karşıyaka Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde kadına şiddete ilginç bir sergiyle dikkat çekti. Gazetelerin 3. Sayfalarında hemen her gün rastladığımız kadına yönelik şiddet haberlerinin küpürlerinden oluşan Toplumsal Cinnet isimli sergi, Karşıyaka Çarşı Sergi Salonunda açıldı. Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Ahmet Dikerin kadın temsilciler ile birlikte açtığı sergide ibret alınacak pek çok haber küpürü yer alıyor.
Gazetelerde okurken etkilendiğimiz, çoğunlukla da kısa süre sonra unuttuğumuz haberlerin yer aldığı sergi, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Çalışmalarına son bir yolda gazetelerde yer alan kadın cinayetlerini biraraya getirmek üzere başlayan Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, haberlerin sayısının fazlalılığı karşısında, sergiyi son bir ayla sınırlandırmak zorunda kaldı.
Gazete sayfalarında yapılan bu küçük istatistiksel çalışma bile ülkemizde kadına şiddetin vardığı boyutları, acı bir gerçek olarak ortaya koyarken, Karşıyaka Belediyesi tarafından açılan Toplumsal Cinnet sergisi de, yine haberler aracılığıyla bu acı gerçek hakkında farkındalık yaratmaya çalışıyor. Sergi 11 Mart 2012 tarihine kadar gezilebilecek.





