Kuradan kariyer çıktı

  • 0
  • 894
Yazı Boyutu:

SPK, İMKB ve Aracı Kuruluşları Birliği, Gediz Üniversitesi öğrencilerine kariyer fırsatı sundu... Bu kurumlarda eğitim görüp deneyim elde edecek gençler kurayla belirlendi. Nefes nefese geçen çekilişte ismi çıkanlar büyük sevinç yaşadı
 
Gediz Üniversitesi’nde eğitimin önemli bölümü, farklı sektörlerden ve kamudan, alanlarında deneyimli isimlerin katılımıyla yapılıyor. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi de “sermaye piyasası” konusunu uzmanlarla birlikte işledi. Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) Denetleme Dairesi Başuzmanı Mustafa Delice, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Dr. Sibel Bayraktar ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Alparslan Budak konuşmacı olarak katıldı. Delice, Dr. Bayraktar ile Budak, hem kurumlarını tanıttı hem de ülkemizde ve dünyada sermaye piyasalarının nasıl işlediğini anlattı, soruları yanıtladı.
SPK, İMKB ve Türkiye Aracı Kuruluşlar Birliği, derse katılan Gediz Üniversitesi öğrencilerinden 10’una kariyer fırsatı sundu. Bu kurumlarda eğitim görme, uzmanlarla birlikte çalışıp pratik yapma hakkı kazanacak öğrenciler kurayla belirlendi. Mustafa Delice, Dr. Sibel Bayraktar ve Alparslan Budak’ın gerçekleştirdiği çekiliş heyecanla takip edildi. Nefes nefese geçen çekilişte ismi çıkıp, daha öğrenci sıralarında kariyer fırsatı yakalayanlar büyük sevinç yaşadı. Kazanamayanlara da ayrıca şans tanınacağı sözü verildi.
 
Eğitimin yarısı sahada
Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, SPK, İMKB ve Türkiye Aracı Kuruluşlar Birliği’ne teşekkür etti. Prof. Dr. Çevik, bu kurumlarda eğitim görmenin büyük kazanç olduğuna işaret etti, şöyle konuştu: “Öğrencilerimiz çok önemli bir deneyim elde edecek, mezun olduklarında bunun faydasını daha iyi görecek. Hem yurtiçinde hem de yurtdışında kurum ve kuruluşlarla benzer işbirliği projeleri gerçekleştirip eğitimin yarısını sahaya taşıyoruz. Bu yönde önemli girişimlerimiz var, bunlara sürekli yenilerini ekliyoruz. SPK, İMKB ve Türkiye Aracı Kuruluşlar Birliği’yle yapılan işbirliği bunun örneklerinden biri. Gediz Üniversitesi, eğitimi sadece derslikte değil, sahasında, asıl uygulama alanlarında da veren bir kurumdur. Gençlerimizi daha donanımlı ve özgüven sahibi olarak yetiştirmek, onları başarıya taşımak için bunu yapmak zorundayız.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi

İKÇÜ Akredite Oldu

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Arşiv