kurban satış alanında modern hizmet

  • 0
  • 569
kurban satış alanında modern hizmet
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’te kurduğu kurban satış ve kesim alanı modern koşullarda hizmet veriyor. İzmir’in tüm ilçelerine hitap edecek büyüklükteki alanda hem satış yapanların hem de kurbanlık almak isteyen vatandaşların rahatı için tüm önlemler alındı. Hijyenik koşulların sağlandığı kurban satış ve kesim alanında Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile İl Tarım Müdürlüğü’nün yetkilileri kurbanlıkların tüm kontrollerini de gerçekleştirdi

Işıkkent’teki Dökümcüler Sitesi’nin karşısında kurulan Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda satışlar sürüyor. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen besiciler sağlıklı bir ortamda hayvanlarını barındırma imkanına kavuşurken, vatandaşların sorunsuz bir şekilde alışverişlerini yapmaları için de tüm altyapı hizmetleri tamamlandı.

Yaklışık 40 dönüm alana yayılan Kurban Satış ve Kesim Alanı’nın tamamı ışıklandırıldı. Besicilerin hayvanlarını sulayabilmesi için bütün alana su tesisatı döşendi. 20 adet tuvalet ile 8 duşun da hizmet verdiği alanda, sosyal ihtiyaçların karşılanması için içerisine televizyon da bulunan bir dinlenme çadırı ve mescit de yapıldı. 24 saat güvenlik hizmetinin verildiği Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda geniş bir otopark alanı da düzenlendi.

VETERİNER KONTROLLERİ TAMAMLANDI
Satıştaki hayvanların veteriner kontrolleri de Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile İl Tarım Müdürlüğü’nün yetkilileri tarafından yapıldı. Vatandaşların daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde kurbanlıklarını alabilmeleri için iki kurumun yetkilileri denetimlerini belirli aralıklarla sürdürüyor. İl dışından gelen hayvanların sağlık raporları ve pasaportları tek tek kontrol ediliyor.

RANDEVULU SİSTEM
Bornova Belediyesi’nin hizmete açtığı Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda, kurbanlıklarını alan vatandaşların kesim aşamasında sorun yaşamaması ve yığılmaların önlenmesi amacıyla rendevulu sistem kullanılıyor. İlçe Kurban Komisyonu’nun Kurban Kesim Kayıt Ofisi’nde bayram öncesi satın aldıkları hayvanları için randevu alan vatandaşlar istedikleri gün ve saatte kesimlerini gerçekleştirebilecekler.

HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDEN ÜCRETSİZ SERVİS
Vatandaşların Kurban Satış ve Kesim Alanı’na rahatlıkla ulaşabilmeleri için Bornova Belediyesi tarafından ücretsiz servisler de tahsis edildi. Hükümet Konağı önünden ve Işıkkent’teki alandan karşılıklı olarak hareket edecek servisler Kurban Bayramı’nın ikinci günü de dahil hizmet verecek. Servisler Hükümet Konağı önünden 09.00, 11.00, 13.00, 15.00, 17.00 saatlerinde hareket edecek. Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda ise 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 ve 18.00 saatlerinde kalkacak. Bu yıl servisler iki ayrı güzergah kullanacak. Birinci servisin güzergahı Hükümet Konağı, Evka-3, Doğanlar, Mevlana, Yunus Emre Mahallesi, Işıkkent Kurban Satış Alanı olarak belirlendi. İkinci servisin güzergahı ise Hükümet Konağı, Bornova Şehir Stadı, Ege Üniversitesi Hastanesi, Yeşilova, Çamdibi Pazaryeri, Kartal Durağı, Kamil Tunca Bulvarı, Altındağ Köşe, Işıkkent Kurban Satış Alanı oldu.

Hem besicilerin hem de vatandaşların sağlıklı koşullarda alışverişlerini yapabilmeleri için tüm düzenlemeleri yaptıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Kurban bayramında vatandaşlarımızın dini vecibelelerini yerine getirirken sorun yaşamaması için altyapı hizmetlerini ihtiyaçları karşılayacak şekilde planlayıp tamamladık. Alanımızda satışlar başladı. Vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirmesini diliyorum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Dolu dolu 23 Nisan

Arşiv