Kurban satış yeri kurban bayramı'na hazır

Bayraklı Belediyesi ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Doğançay'daki kurban satış yerinde hazırlıklarını tamamlıyor.

  • 0
  • 421
Kurban satış yeri kurban bayramı'na hazır
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Doğançay'daki kurban satış yerinde hazırlıklarını tamamlıyor. Zabıta, Veteriner İşleri, Temizlik, Park ve Bahçeler ile Fen İşleri Müdürlüklerinden görevli ekipler, bu kapsamda denetim ve kontroller yapıyor. Türkiye'nin birçok ilinden Bayraklı'ya gelen satıcılara elektrik, su, tuvalet, duş, ilaçlama ve temizlik gibi konularda aralıksız hizmet veriliyor.
 
Kurban Bayramı öncesi Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü koordinesinde Dağançay kurban satış yerinde yürütülen çalışmalar kapsamında ilgili birimlerde görevli ekipler, gerekli hazırlıkları tamamlıyor. Satıcıların kullanımı için alanda bulunan sabit banyo ve tuvaletler düzenli olarak temizleniyor. 24 saat sıcak su ve elektrik hizmetleri ile satıcıların ihtiyaçlarını karşılayan belediye ekipleri, ayrıca günlük su kullanımları için de vatandaşlara hizmet veriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekibi kurban satış yerini her gün düzenli olarak dezenfekte ederken, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri de hayvanların yaş, sağlık belgeleri, küpeleri, pasaportları, sevk işlemleri gibi konularda kontroller yapıyor. Toplum sağlığı için düzenli olarak alanı temizleyen belediye ekipleri, sık sık da sulama yapıyor. Nöbetçi ekipler, bayram süresi boyunca alanda görev yapmaya devam edecek.
 
SEVGİ YOLU'NDAN DOĞANÇAY'A ÜCRETSİZ SERVİS
Bayraklı Belediyesi, bayram süresince Doğançay kurban satış ve kesim alanına gitmek veya kabir ziyareti yapmak isteyen vatandaşlar için de ücretsiz servis imkanı sağlıyor. Kurban satış ve kesim alanına gidecek vatandaşlar, Bayraklı Sevgi Yolu Atatürk heykeli önünden arife günü dahil her gün 11:00 ile 17:00 saatleri arasında ücretsiz servislerden yararlanabilecek.
 
NERELERDE KESİM YAPILABİLİYOR?
Kaymakamlık kurban komisyonunca belirlenen kurban kesim yerleri ise şu şekilde; Doğançay Kurban Satış ve Kesim Yeri, Yeni Girne Pazar Yeri, Yamanlar Pazar Yeri, 75. Yıl Pazar Yeri, Özkanlar eski pazar yeri, Çamkıran Pazar Yeri ve Osmangazi Pazar Yeri.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv