Kurban satışında sahte paraya önlem

  • 0
  • 1.069
Yazı Boyutu:

7 Ekim Pazartesi günü açılarak faaliyete başlayanSeferihisar Kurbanlık Hayvan Pazarı’nda, satışlar tam gaz devam ediyor.Kurbanlık alışverişinde sahte para kullanımı ve dolandırıcılık gibi olaylarınönüne geçmek için önlem alan Seferihisar Belediyesi, hayvan satıcılarına sahteparayı tespit eden para dedektörü dağıttı.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala alıcı ve satıcılarıbuluşturan pazarda, kurbanlık seçmek isteyenler uzun incelemelerin ardındansatıcılarla sıkı pazarlıklar yapıyorlar. Seferihisar ilçe terminalikarşısındaki alana kurulan Seferihisar Kurban Pazarı’nda satışlar hız kazandı.18 Ekim yani Kurban Bayramı’nın son gününe kadar Seferihisarve çevresinden gelenlere hizmet edecek olan Kurban Pazarı,  Seferihisar başta olmak üzere Urla,Karaburun, Mordoğan, Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerini kapsayan yarımada halkınayerli yetiştiricilerin özenle beslediği sağlıklı kurbanlıkları seçme imkânısunuyor.

Hasta hayvana giriş izni yok
Yerli hayvan yetiştiricilerini korumak amacıyla organizeedilen pazar, hayvanların su ve yem ihtiyacının karşılandığı, sterilize edilmişve gölgelikli padoklarda yetiştiricilerin hayvanlarını sergilemesine imkanveriyor. Seferihisar Kurbanlık Hayvan Pazarı’nın giriş ve çıkışındahayvanlara kimlik ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı’nın Türkvet sistemikontrolleri, ayrıca veteriner denetimi yapılıyor, kurbana uygun olmayanhayvanların pazara girişi engelleniyor.Satışı yapılan kurbanlıklar için nakliye hizmeti desunuluyor. İsteyen kurbanlığını alıp evine götürebiliyor, isteyen de kurbanınıBelediye’ye ait kurban kesim alanında kestirmek üzere bayrama kadar pazardabırakabiliyor. Hijyenik ve steril şartlarda barınması sağlanan kurbanlıklarınkesiminde ortak kesim noktasındaki belediye personeli kasaplar görevalacak.     

Sahte paraya dedektör kalemBelediye görevlilerinin kurbanlık hayvan satışı yapanyetiştiricilere dağıttığı para dedektörü kalem, kağıt paranın üzeriçizildiğinde sahte parayı tespit ediyor. Orijinal Türk Lirası bu kalemleçizildiğinde sarı renk verirken, sahte para çizildiğinde ise sarı renk hemensiyaha dönüyor. Bu önlemle yıl boyu hayvanlarına gözü gibi bakanyetiştiricilerin de içi rahatladı. Alışverişte olumsuzlukların önüne geçilmek istenenSeferihisar Kurban Pazarı’nda, alıcılar güvenle sağlıklı kurbanlıklar seçerken,satıcılar da emeğinin karşılığını almanın huzurunu yaşayabilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Dolu dolu 23 Nisan

Arşiv