Küresel ısınmaya karşı ekolojik mimar

  • 0
  • 808
Yazı Boyutu:

Küresel ısınmanın getireceği deniz seviyesindeki yükselmelergibi doğal afetlere karşı yüzen şehirlerin nasıl kurulacağı YaşarÜniversitesi’nde ders oldu. Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Türkiye’nin ‘yüzenşehir’ konusunda uzman ilk mimarlarını yetiştirecek

Yaşar Üniversitesi, küresel ısınma tehdidine karşısürdürülebilir deniz yerleşimi olanağı sağlayan ‘yüzen şehirler’ dersinimüfredatına ekledi. Yüzen şehirler dersiyle su üzerinde yüzen şehirler inşaedecek mimarlar yetişecek, çevre dostu mimariler gün yüzüne çıkacak.  

Yüzen şehir mimarisi İzmir için kaçınılmaz
2013-2014 akademik yılında başlatılacak yüzen şehirler dersihakkında bilgi veren Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Sevil Sarıyıldız, doğal afetlerde yaşanan artış nedeniyle geliştirilen yüzenşehir mimarisinin İzmir gibi deniz kıyısında yer alan şehirler için kaçınılmazolduğunu söyledi. Yapılan bilimsel araştırmalara göre 2050 yılında dünyanüfusunun neredeyse 3’te 2’sinin şehirlerde yaşayacağına dikkat çekenSarıyıldız şu bilgileri verdi: “Deniz seviyelerindeki yükseliş gibi doğal afetlerde yaşananartış tüm dünyada şehirlere olan kitlesel göçü artırmaktadır. Şehirlere yakındenizlerde alternatif yaşam ortamlarının oluşturulması da güncel bir konuolarak mimarları yakından ilgilendirmektedir. Yüzen şehirler dersindesürdürülebilir deniz yerleşimleri fikrinden esinlenerek çevre dostu yüzenşehirler tasarımı için gerekli konsept tasarım, kavram ve teknolojileringeliştirilmesi gibi konular sunulacak. Öğrenciler su üstü bina yapımı veteknolojileri konusunda uzman olacaklar.” 

Akademisyenler Hollanda’dan
Prof. Dr. Sarıyıldız, mimarlık fakültesi yüksek lisansöğrencilerinin faydalanacağı derslerin Hollanda Delff Teknik Üniversitesi’ndenYaşar Üniversitesi kadrosuna geçen akademisyenlerin katkılarıylagerçekleştirileceğini de söyledi.    

Hollywood’a konu oldu
Küresel ısınmayla ilgili felaket senaryoları, 2012 ve KevinCostner’in başrolünü oynadığı Su Dünyası gibi filmlere de konu olmuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv