Kürşat And, son yolculuğuna uğurlandı

  • 0
  • 1.524
Yazı Boyutu:

11 Eylül’te Anjiyo olan, iki gün sonra kalp kapakçığıtakılan, bir hafta sonra ise kalp kapakçığının uyumsuzluk göstermesi üzerinetekrar hastaneye kaldırılan ve Salı sabahı hayatı kaybeden İzmir Devlet SenfoniOrkestrası kontrabas  sanatçısı 49yaşındaki Kürşat And için Çiğli Evka 2 Cem Evi'ndeki törenin ardından  Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde törendüzenlendi.


İzmir’de ve Türkiye’deki Caz müziğinin duayenlerinden olanKürşat And’ın cenaze törenine yurt dışında bulunan kızları Eda ve Duru’nun yanısıra annesi Türkan And ve Babası Arsan And, yakınları, İzmir Devlet SenfoniOrkestrası, İzmir Devlet Opera Balesi Sanatçıları , sanatçı dostları ve müzikdünyasından sevenlerinden oluşan kalabalık bir katılım oldu. 

Tabutunun yanında çaldığı kontrabası veoturduğu sandalyesi ile nota sehpası duygusallığı arttırdı. Salonu dolduranbinin üzerindeki And sever, gözyaşları ve alkışlar arasında geçen veduygusallığın yoğun yaşandığı ve arkadaşlarının dahi ağlamaktan duygu vedileklerini anlatamadı.
 
Törenin ardından meslektaşlarının omuzlarında cenazearacına taşınan And’ın cenazesi Menemen Ulukent Mezarlığı'nda toprağa verildi. 1964yılında Ankara’da doğan Kürşat And, müziğe kemanla başladı, İzmir DevletKonservatuarı Kontrabas Bölümünden mezun oldu. Caza okul yıllarında ilgi duyduve Tuna Ötenel, Ali Perret, Erol Pekcan, Muvaffak Falay, İmer Demirer, NeşetRuacan, Peter King, Jean Loup Longnon gibi pek çok caz ustasıyla çaldı,konserler verdi, uluslararası festivallerde yer aldı. İzmir Devlet SenfoniOrkestrasında görev yapıyordu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Arşiv