Kursiyerlerinden harika eserler

  • 0
  • 1.076
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi’nin açtığı resim kurslarına katılan kurslarda geleceğin sanatçıları yetişiyor. Haftada 8 saat kurs alan çocuk ve yetişkin kursiyerler eserlerini yılsonunda sergilemeye hazırlanıyorlar.
 
Çiğli Belediyesi tarafından çocuk ve yetişkinlere yönelik verilen sanat kurslarına yoğun ilgi yaşanırken, en büyük talebi resim kursu gördü. Ressam Martı Gül Kalkan tarafından eski belediye binasında verilen kurslara hafta içi yetişkinler, hafta sonu ise çocuklar katılıyor. Kursiyerler şövalyelerinin başında haftada 8 saat kurs alarak harika eserler ortaya çıkarıyorlar. Dönem başından itibaren ilgiyle kurslara katılan kursiyerler kara kalem ve yağlı boya tekniği kullanarak serbest konuda resim yapıyorlar. Hiçbir ücretin talep edilmediği kursları yaz aylarında tamamlayacak kursiyerler, eserlerini belediye sergi salonunda sergilemeye hazırlanıyorlar.
 
SANATA ÖNEM VERİYORUZ
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, resim kurslarını yıllardır aksatmadan açtıklarını ve her yıl yoğun taleple karşılaştıklarını belirterek, boş vakitlerin değerlendirilmesi, yeteneklerin ortaya çıkması ve sanata katkı adına bu tür kursları önemsediklerini söyledi.
Yetenekli gençlerin konservatuarlara hazırlanma imkanı bulduğunu belirten Başkan Solak sözlerini şöyle sürdürdü; Açılan kurslarımızda gençlerimizin kültürel ve sosyal gelişimini sağlıyoruz. Aynı zamanda gençlerimizin yeteneklerinin de ortaya çıkmasına yardımcı oluyoruz. Öte yandan yetişkin kurslarımız da yoğun ilgi görüyor. Kara kalem ve yağlı boyada harika eserler yapıyorlar. Yılsonunda açacağımız sergiyle bu başarılı çalışmaları sergileyeceğiz”
FARKLI ALANLARDA KURSLAR VERİLİYOR
Çiğli Belediyesi’nin hafta içi ve hafta sonunda açtığı kurslar şöyle: üç boyutlu pano, folklörik bebek, ahşap boyama, deri tasarım, rölyef, mask yapımı, hasır örme, okuma-yazma. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv