''Kuşlar'' çocuklarla buluştu

  • 0
  • 606
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu(BBŞT), yarıyıl tatilindeki minik öğrencilere karne hediyesi verdi.  ''Kuşlar'' adlı oyun,  Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde çocuklarla buluştu. Çok önemli bir işlevi yerine getirdiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ''Açtığımız kurslar ile her yıl yüzlerce çocuk ve gence tiyatro eğitimi veriyoruz'' diye konuştu.
 
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 3 aydan beri Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi'nde sahnelediği ''Kuşlar'' isimli oyunun finalini Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde yaptı.Yarıyıl tatilini fırsat bilen minik öğrenciler oyuna yoğun ilgi gösterirken, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları  hem güldürdü, hem düşündürdü.
 
Oyunda, kendi dünyalarında kendi sistemleriyle yaşayan kuşların diyarına, savaş içindeki dünyadan kaçan çocukların gelmesiyle yaşanan olaylar anlatılıyor. Çocuklar ailelerinden öğrendikleri ve savaşa neden olan kurallarla kuşların dünyasını değiştirmeye başlıyor ama bu durumun fark edilmesiyle savaşı ortadan kaldırmak üzere kendi dünyalarına gönderiliyor.
 
Arzu Söğüt'ün Aristophanes'in MÖ 414 yılında oynanan “Kuşlar” oyunundan esinlenilerek yazdığı Utku Gücoğlu ile Gökay Kaçanoğlu'nun müziklerini hazırladığı, Mehmet Ali Zeren'in ise dekor ve kostüm tasarımını yaptığı oyunu Hakan Taner Yıldırım yönetiyor.
BBŞT’nin İzmir'de Devlet Tiyatrosu'ndan sonra tek kadrolu kurum tiyatrosu olduğuna dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ''Belediye olarak çok önemli bir görevi yerine getiriyoruz. Tiyatromuz aynı zamanda bir eğitim kurumu gibi. Her yıl yüzlerce çocuk ve genç açtığımız kurslarda tiyatro eğitimi alıyor.'' diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv