KÜTÜPHANE SEVERLERDEN UZAY KAMPI TÜRKİYE ZİYARETİ

  • 0
  • 755
KÜTÜPHANE SEVERLERDEN UZAY KAMPI TÜRKİYE ZİYARETİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gaziemir İlçe Halk Kütüphanesi’nin bu yıl 28 Mart-03 Nisan 2016 tarihleri arasında 52’ncisi kutlanan “Kütüphane Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlediği organizasyonla, 50 kişilik bir ziyaretçi grubu Uzay Kampı Türkiye’yi ziyaret etti.

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Gaziemir İlçe Halk Kütüphanesince düzenlenen;  Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziemir Belediyesi katkıları ile gerçekleşen organizasyonda, kütüphaneden en çok yararlanan öğrencilere Uzay Kampı Türkiye’de ücretsiz tanıtım turu verildi. Büyük ilgi gören programa katılan öğrenciler uzay bilimleri ve teknolojileriyle ilgili bilgiler aldılar; topraksız tarım laboratuvarını, sanal uçuş görevinin gerçekleştirildiği uzay mekiğini, uluslararası uzay istasyonu ve yer kontrol merkezini yakından tanıdılar.

Gaziemir İlçe Halk Kütüphanesi Sorumlu Memuru Atila Aküzüm düzenlenen geziyle ilgili olarak, “Kütüphanelerin Uluslararası Küresel Anlayışın Geliştirilmesine Katkıları temasıyla tüm yurtta kutlanan bu haftada Gaziemir İlçe Halk Kütüphanesi olarak biz de, Kaymakamlığımızın olurları  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve Gaziemir Belediyemizin destekleriyle Uzay Kampı Türkiye’yi ziyaret ettik.” diye konuştu. Amaçlarının ilçede kütüphaneyi sevdirmek ve kütüphane kullanım alışkanlığını artırmak olduğunu vurgulayan Aküzüm, “Herkesi Gaziemir’deki kütüphanemize gelip, bilgi kaynaklarından yaralanmaya davet ediyoruz. ‘Orada bir kütüphane var o kütüphane sizin kütüphanenizdir’ sloganı ile ‘Okuma eviniz’ Gaziemir İlçe Halk Kütüphanesi’nde zaman geçirebilir, kütüphanemizi yakından tanıyabilirsiniz” dedi.

2015 yılında 85 kitap okuyarak kütüphaneden en çok faydalanan kişi olan emekli coğrafya öğretmeni Mustafa Tosun‘a günün anısına İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mustafa Akdağ tarafından kitap hediye edildi. Akdağ, Uzay Kampı Türkiye eğitim merkezinde düzenlenen mini seromonide tüm öğrencilere hergün en az 50 sayfa kitap okumayı alışkanlık haline getirmelerini öğütledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv