Kütüphanede diş sağlığı eğitimi

  • 0
  • 665
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi çocuklarda diş sağlığının arttırılması için eğitim çalışması başlattı. Kültür Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında Karşıyaka Belediyesi’ne ait kütüphanelerde “Ağız ve Diş Sağlığı” seminerleri düzenleniyor.
 
Çocuklara diş ve ağız sağlığının öneminin maketler üzerinde yapılan anlatımlarla vurgulandığı seminerlerde Karşıyaka Belediyesi tarafından ücretsiz florlama çalışması da yapılıyor.  Çok sayıda çocuğun ilgiyle takip ettiği seminerlerde ağız ve diş sağlığı hakkına bilgi veren Diş Hekimi Handan Arda diş sağlığının küçük yaşta kazınılacak alışkanlıklar ile ömür boyu sürdürülmesi gerektiğini belirterek, “Dişlerin sağlıklı olması için 2-12 yaşlar arsında florlama yapılmalı. Dişler yaşamınız boyunca size gerekli olacak. Şimdiden ihmal ederseniz sonrasında çok sıkıntılar çekersiniz. Diş hekimine gitmekten korkmayın ve her gün en az 2 kez dişlerinizi fırçalayın“  uyarısında da bulunuyor.
 
Düzgün diş fırçalamanın önemini de belirten Arda, “Diş macununu gereğinden fazla kullanmayın. Diş fırçanızın yapısı ağzınıza uygun olmalı. Fırçalarken diş etlerinizi de temizlemelisiniz “ diye de ekliyor. “Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi”  Karşıyaka Belediyesi’ne ait beş ayrı kütüphanede belli aralıklarla tekrarlanarak çocukların bilgilenmeleri sağlanacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv