Kuzey yıldızı

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri arasında kurulan işbirliği İzmir'e yeni bir spor tesisi daha kazandırdı.

  • 0
  • 466
Kuzey yıldızı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri arasında kurulan işbirliği İzmir'e yeni bir spor tesisi daha kazandırdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle yapımı tamamlanan "Bergama Yarı Olimpik Yüzme Havuzu" hizmete açıldı. Bu tesisle birlikte Bakırçay Havzası'ndaki spor altyapısına güçlü bir halka daha eklendi. 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi'nin ortak hizmet protokolü çerçevesinde hayata geçirilen "Yarı Olimpik Yüzme Havuzu" törenle hizmete açıldı. İlk gösteriyi Fenerbahçe Spor Kulübü Senkronize Yüzme Takımı sporcularının yaptığı tesis 8,5 milyon liraya mal oldu. Maliyetinin yüzde 60'ı Bergama, yüzde 40'ı ise Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı.
2017 yılının Ekim ayında yapımına başlanan “Yarı Olimpik Yüzme Havuzu”, 1.500 metrekare alanda kuruldu. Tesiste 12,5 metre genişliğinde ve 25 metre uzunluğundaki havuzun yanı sıra,  300 kişilik izleyici kapasiteli tribün ve 300 metre karelik çok amaçlı salon da yapıldı. Bergama'yı spor altyapısı yönünden tüm Bakırçay Havzası'nın cazibe merkezi haline getirecek tesiste havalandırma, yüksek teknolojiyle donatılmış aydınlatma, görüntüleme ve skorboard sistemleri de yer alıyor.
 
Yeni şampiyonlar yetişecek
Sadece Bergama'ya değil Bakırçay havzasındaki komşu ilçelere de hizmet verecek yüzme havuzu, geçtiğimiz yıllarda açılan spor salonu, tenis kortları ve uluslararası standartlardaki futbol akademi tesislerinin ardından, Bergama'daki spor altyapısının son halkası oldu. İlçedeki çocuklar dört mevsim yüzme imkanına kavuştu. Tesisten yararlanacak spor okulları ve kulüpler sayesinde yetiştirilecek sporcuların Türkiye'de yüzme sporunun gelişimine de katkı koyması bekleniyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv