Kzm Mavi 8, kapılarını Yüksel Erdoğan ile açtı

Dünyanın en büyük Zeytinyağı Müzesi olan Köstem Zeytinyağı Müzesi sahipleri Güler, Levent Köstem çiftinin sanata verdiği değeri göstermek amacıyla müze içinde hazırladıkları Kzm Mavi 8 Galerisi, ressam Yüksel Erdoğan resim sergisiyle kapılarını açtı.

  • 0
  • 662
Kzm Mavi 8, kapılarını Yüksel Erdoğan ile açtı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünyanın en büyük Zeytinyağı Müzesi olan Köstem Zeytinyağı Müzesi sahipleri Güler, Levent Köstem çiftinin sanata verdiği değeri göstermek amacıyla müze içinde hazırladıkları Kzm Mavi 8 Galerisi, ressam Yüksel Erdoğan resim sergisiyle kapılarını açtı. 55. Sanat Yılı’nı kutlayan Ressam Yüksel Erdoğan'ın 2013-2022 yılları arasında doğa ve hayvan sevgisini anlatan 52 eseri Kubilay Han Kiray küratörlüğünde sanatseverlerle buluştu.

 
Sergi açılışına katılan çok sayıda sanatçı ve sanatsever, Köstem çifti ile sanatçı ve küratör tarafından karşılandı.
Sergisi ve yer alyan eserleri ile igili bilgi veren Erdoğan, 2004’de, ilk olarak geldiği Ayvalık, Cunda ve yöresindeki yaşamdan çok etkilendiğini, 2016 yılında yeniden gördüğünde ise daha büyük heyecan ile çalışmaya başladığını söyledi. Erdoğan, “Pandemi zamanında yaptığım resimlerimde, her daim olduğu gibi, figüratif konulu çalışmalar çoğunlukta. Kuklalarla beraber maskeler, hastalar, figürler, bazen arkadan bakıyorlar, bazen önden, bazen de aradan görünüyorlar. Sanki dertlerini anlatmaya, gitmeye çalışıyorlar uzaklarda bir yere. Ne yazık ki hepsi dramatik, trajikomik bir oyunun içinde gibiler. Ressam azat etmek istiyor onları, tuvallerinde hepsini yeni baştan yaratarak özgürlüklerini sonsuza dek kendilerine teslim etmeyi seçiyor. İsteğim, coşkum ve sağlığım beni bırakmadıkça, ‘Resimlerimle beraber yaşamaya inat ve resme devam” dedi. Yağlı boya/ karışık teknikle tuval üzerine çalışan sanatçı, doğası gereği; duyarlı ve heyecanlı, ışığı güçlü, renkli, realist, ekspresif, cesur ve çarpıcı resimler yapmayı seviyor. Büyük ebat tuvallere çalışan ve deseni, çok iyi çizgisi, sağlam, samimi, özgün karakterli kompozisyonu ve bileği kuvvetli olan ressam, akıl ve bilginin ortak yoluna ve doğru resme inanıyor. Bütün eserlerinde; insan, hayvan figürleri, Ayvalık Cunda peysajları, deniz ve kuşlar, balıklar, balıkçılar, taş heykeller, gemiler, sokaklar, tekneler, kayıklar, trenler, oyuncakları ve mitolojik, tarihi, dramatik olayları kendine has üslubu ile anlatan sanatçının eserleri 22 Mayıs’a kadar gezilebilecek.

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv