"Lezzet Festivali" Başladı

3. İzmir Boyoz Festivali, “Hayatın İçinde Boyoz” adlı fotoğraf sergisi ve “Ev boyozu ile çarşı boyozu arasındaki farklılıklar" konulu panel ile başladı. Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen festivalde asıl coşku, Pazar günü Gündoğdu Meydanı'nda yaşanacak.

  • 0
  • 431
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

3. İzmir Boyoz Festivali, “Hayatın İçinde Boyoz” adlı fotoğraf sergisi ve “Ev boyozu ile çarşı boyozu arasındaki farklılıklar" konulu panel ile başladı.  Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen festivalde asıl coşku, Pazar günü Gündoğdu Meydanı'nda yaşanacak.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda, Radyo Romantik Türk projesi ve organizasyonu olarak İzmir Ticaret Odası (İTO) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından düzenlenen İzmir Boyoz Festivali, sergi ve panelle açıldı. İzmir Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da katıldı. Türkiye'de marka olan boyozun İzmir'deki en önemli temsilcilerinden Alsancak Dostlar Fırını Sahibi Berrin Akar Rasuli'nin boyoz ikramı ile başlayan etkinlik, “Hayatın İçinde Boyoz” fotoğraf sergisi ile devam etti. Ardından, moderatörlüğünü Ahmet Güzelyağdöken’in üstlendiği panelde  “Ev boyozu ile çarşı boyozu arasındaki benzerlikler ve farklılıklar” ile “İzmir’in sokak lezzetleri arasında boyozun yeri” tartışıldı.
 
Asıl şenlik Pazar günü
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin evsahipliğinde gerçekleştirilen 3. İzmir Boyoz Festivali'nin en önemli etkinliği, 5 Kasım Pazar günü Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Saat 11 00’den itibaren Gündoğdu Meydanı’nda onbinlerce boyoz, yumurta, peynir ve çay ikramının ücretsiz olarak sunulacağı festivalde, saat 15.00’te “Boyoz Yeme Yarışması” yapılacak. Kadın ve erkek olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenecek yarışmanın birincilerine tablet hediye edilecek. Radyo Romantik Türk DJ müzik performansı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Pop Orkestrası konseri ile İzmirliler, hem tadını hem de eğlencesini unutamayacağı bir şenlik yaşayacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv